• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Travica

Dobro znana faca
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
359
Ne širim sad neku negativu već samo realnost ništa drugo,,,,sad će neko napisat naporani ste nismo samo prenesem svoje viđenje funkcioniranja znači neodrzivo uzima ti se i ono što već imaš Al sporo nevidljivo i kad sve izgubis staneš i zapitaš se kako zašto eeeee kasno je onda tako da kolege moje pamet u glavu i ajmo dobro o svem razmislit

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
433
Ne širim sad neku negativu već samo realnost ništa drugo,,,,sad će neko napisat naporani ste nismo samo prenesem svoje viđenje funkcioniranja znači neodrzivo uzima ti se i ono što već imaš Al sporo nevidljivo i kad sve izgubis staneš i zapitaš se kako zašto eeeee kasno je onda tako da kolege moje pamet u glavu i ajmo dobro o svem
Citajuci tvoju poruku, meni je jako zao da bilo tko prodaje osobni automobil i tako par godina da bi podmirio dugove. Oprosti ali posto je takva situacija, tvoj opg ocito vec par godina ne raspolaze sa dovoljno kapitala, ili moras uvesti vise robe da prodajes i proizvodis( u konacnici vise 20-30 % cistog novca) ili jednostavno zatvoriti opg kao i 30 posto oko mene :/
Osobno i moj opg je poslovao skromno, uveli smo dodatne kulture, vise radimo, imam 100 % vise gotovog novaca nego prije za zivot i ulaganje. (minus ovoga je da opet imam velika izdavanja za porez na dohodak od drzave 😪)

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
212
Osobno i moj opg je poslovao skromno, uveli smo dodatne kulture, vise radimo, imam 100 % vise gotovog novaca nego prije za zivot i ulaganje. (minus ovoga je da opet imam velika izdavanja za porez na dohodak od drzave 😪)
To je u redu, ali jedna često neiskorištena prilika za mnoge OPG-ove da dođu do gotovog novca jesu uslužne djelatnosti.
Ovdje često omraženi „hobi“ poljoprivrednici mogu biti odlični klijenti za to. Ponudite uslugu košnje, malčiranja ili nečeg trećeg što vam odgovara, dogovorite fer cijenu (da svima bude dobro – ni iskorištavanje, ni da vas se iskorištava), odradite posao korektno – bez grešaka, bez odgađanja i bez problema na kontrolama – i imat ćete dodatni izvor gotovog prihoda.

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
433
To je u redu, ali jedna često neiskorištena prilika za mnoge OPG-ove da dođu do gotovog novca jesu uslužne djelatnosti.
Ovdje često omraženi „hobi“ poljoprivrednici mogu biti odlični klijenti za to. Ponudite uslugu košnje, malčiranja ili nečeg trećeg što vam odgovara, dogovorite fer cijenu (da svima bude dobro – ni iskorištavanje, ni da vas se iskorištava), odradite posao korektno – bez grešaka, bez odgađanja i bez problema na kontrolama – i imat ćete dodatni izvor gotovog prihoda.
Eto super odlicna ideja, a vjerojem da i dobar dio njih vec to i prakticira

Kod nas trenutna situacija da svi oni sa par ha do 5 jednostavno odustaju. Tako da ne znam tko ce uopce biti hobi za koji mjesec🫣

pungas

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2025
Poruka
121
Ja 18 hektara. 15 krava. Bez kredita
Zena placu 1500 eura zivimo ko I svi drugi. Drzavi platim doprinose I mirna bosna...nikog nista ne trazimo...cak k nama dođu kojekakvi firmasi glumci da I'm se posudi parsto eura.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
622
U našoj branši ima 'dobrih' i 'loših' godina. Kada u 'dobroj' godini jedva spojiš kraj s krajem (i ne uspiješ ništa akumulirati kao rezervu) - već onda znaš da ćeš u 'lošoj' godini sigurno biti u minusu, a kada nema rezerve - onda se dugovi počinju gomilati.
Mene osobno čudi kako mali uopće financijski opstaju zadnjih desetak i više godina, ako vidiš da realno nemaš priliku povećati proizvodnju ili diversificirati u neku proizvodnju gdje se može opstati i sa manje zemlje (ili usluge) - onda je bolje ugasiti ranije, nego kasnije. Meni se čini da mnogi rade po inerciji i ne računaju previše (možda ne žele znati što bi računica pokazala). Ali svatko za sebe najbolje zna odlučiti što mu je najpametnije činiti.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,680
Neznam baš dal je u pravoj temi...ali!!! Danas bio u agenciji jer sam prilikom popunjavanja zahtjeva naišao na 2 arkod parcele,za žutim točkicama(problem s vlasništvom) isprintao izvadak iz BZP,ali ne vrijedi,mora biti od odjela za katastar,a ne od zemlj.knjiž.odjela.(potpuno isti podaci od oba odjela)Na svim česticama sam vlasnik..ALI..na nekima mi je druga adresa,na nekima nema OIB,jer su kupljene i prenešene prije OIB-a.Naravno,kako to i prilići u pravoj državi,za te djelove nisam mogao podnjeti zahtjev,dok odvjetnik sve to skupa ne dovede u red.Ponosan sam na državu u kojoj živim,i citiram domoljube...tko ne voli Hrvatsku neka seli.Lako je onima koji imaju dvije domovine,a veći domoljubi od nas koji smo tu rođeni,i plačamo sve doprinose,čak i ovakve,u kojima moraš dokazivati da sam ja..ja.

Forumaš

Član
Tu od
28 Svi 2024
Poruka
28
Jel ima još itko da nije dobio za žute ploče, pa šta ovaj ljubim sliku svoju jutros u dobro jutro priča da je sve isplaćeno?

Najnoviji postovi

Na vrh