• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,178
Jel ima netko iskzstva da mu u agenciji nisu stavili kvačicu za nešto što je očito da traži poticaj i da je ipak dobio?

Radi se o cvjetnim trakama, prijavljene su, sve je odrađeno, dostavljen je obratac, ali nema kvačice za tu intervenciju

Znam da je moja krivnja, potpiso sam i trebao sam paziti...

Ali ipak našao sam neke zakone i pravilnike koji mi idu u prilog pa sam se na njih pozvao u žalbi, tj.zamolbi za ispravak

Ne nadam se puno,ali opet,radi se o cca 3.200 € koje su ta mene puno....
Ako nema kvačice znači da ta mjera nije prijavljena. Nadati se da će platiti ono što nije prijavljeno je malo preoptimistično. Ne isplaćuju ni ono što je prijavljeno kako će onda ono što nije. Kada se prijavi poticaj poželjno je još jedanput prekontrolirati da li je sve u redu. Ako nije može se intervenirati i napraviti dopuna. Čitati, čitati i samo čitati. Nema druge.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
322
Ako nema kvačice znači da ta mjera nije prijavljena. Nadati se da će platiti ono što nije prijavljeno je malo preoptimistično. Ne isplaćuju ni ono što je prijavljeno kako će onda ono što nije. Kada se prijavi poticaj poželjno je još jedanput prekontrolirati da li je sve u redu. Ako nije može se intervenirati i napraviti dopuna. Čitati, čitati i samo čitati. Nema druge.
Sve ja to dobro znam, međutim ako ćemo se držati zakona, ne smiju mi uskratiti poticaj,ovo sam napisao:

"Svoj Zahtjev temeljim na sljedećim pravnim osnovama:

članak 6. Zakona o općem upravnom postupku
stavka (3) da su pri vođenju postupka javnopravna tijela dužna strankama omogućiti da što lakše zaštite i ostvare svoja prava

članak 7. Načelo pomoći stranci- službena osoba je bila dužna stranku upozoriti na sva pripadajuća prava, kao i upozoriti na posljedice radnji i/ili propuštanja u postupku

Dokaz o namjeri i izvršenju (Pravilnik NN 31/25)
Sukladno pravilniku, uredno sam i na vrijeme dostavio Obrazac izvještaja o cvjetnim trakama (31.12.2025.)

Praksa Europskog suda
Prema načelima ZPP-a korisnik ne smije snositi štetu ako je do pogreške došlo isključivo propustom nadležnog tijela."

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,099
Ako nije oznaceno neces dobiti...mozes temeljiti na cemu god hoces...posto nije oznaceno ne uzimaju uopce u obzir jer ne mozes tvrditi da je prijavljeno ako nije oznaceno ...bolje ti je da je oznaceno a nemas.prava na nesto pa odbiju...

Najnoviji postovi

Na vrh