• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,182
Jel ima netko iskzstva da mu u agenciji nisu stavili kvačicu za nešto što je očito da traži poticaj i da je ipak dobio?

Radi se o cvjetnim trakama, prijavljene su, sve je odrađeno, dostavljen je obratac, ali nema kvačice za tu intervenciju

Znam da je moja krivnja, potpiso sam i trebao sam paziti...

Ali ipak našao sam neke zakone i pravilnike koji mi idu u prilog pa sam se na njih pozvao u žalbi, tj.zamolbi za ispravak

Ne nadam se puno,ali opet,radi se o cca 3.200 € koje su ta mene puno....
Ako nema kvačice znači da ta mjera nije prijavljena. Nadati se da će platiti ono što nije prijavljeno je malo preoptimistično. Ne isplaćuju ni ono što je prijavljeno kako će onda ono što nije. Kada se prijavi poticaj poželjno je još jedanput prekontrolirati da li je sve u redu. Ako nije može se intervenirati i napraviti dopuna. Čitati, čitati i samo čitati. Nema druge.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
325
Ako nema kvačice znači da ta mjera nije prijavljena. Nadati se da će platiti ono što nije prijavljeno je malo preoptimistično. Ne isplaćuju ni ono što je prijavljeno kako će onda ono što nije. Kada se prijavi poticaj poželjno je još jedanput prekontrolirati da li je sve u redu. Ako nije može se intervenirati i napraviti dopuna. Čitati, čitati i samo čitati. Nema druge.
Sve ja to dobro znam, međutim ako ćemo se držati zakona, ne smiju mi uskratiti poticaj,ovo sam napisao:

"Svoj Zahtjev temeljim na sljedećim pravnim osnovama:

članak 6. Zakona o općem upravnom postupku
stavka (3) da su pri vođenju postupka javnopravna tijela dužna strankama omogućiti da što lakše zaštite i ostvare svoja prava

članak 7. Načelo pomoći stranci- službena osoba je bila dužna stranku upozoriti na sva pripadajuća prava, kao i upozoriti na posljedice radnji i/ili propuštanja u postupku

Dokaz o namjeri i izvršenju (Pravilnik NN 31/25)
Sukladno pravilniku, uredno sam i na vrijeme dostavio Obrazac izvještaja o cvjetnim trakama (31.12.2025.)

Praksa Europskog suda
Prema načelima ZPP-a korisnik ne smije snositi štetu ako je do pogreške došlo isključivo propustom nadležnog tijela."

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,099
Ako nije oznaceno neces dobiti...mozes temeljiti na cemu god hoces...posto nije oznaceno ne uzimaju uopce u obzir jer ne mozes tvrditi da je prijavljeno ako nije oznaceno ...bolje ti je da je oznaceno a nemas.prava na nesto pa odbiju...

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
217
Praksa Europskog suda
Prema načelima ZPP-a korisnik ne smije snositi štetu ako je do pogreške došlo isključivo propustom nadležnog tijela."
to treba dokazati + ako si potpisao, nije isključivo njihov propust. Ja mislim da je šteta energije i vremena na to trositi.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,280
Al stvarno po tome izgleda kao da je cilj da se što manje toga dobije.
Meni 5 godina nitko nije rekao za tvpv,20ha površina u igri,i onda dođem kod drugog referenta,prvo me pita "zašto nemate tvpv u zahtjevu",pa tko je radio zahtjev do sada,pa dođeš do toga da si bio kod krivog referenta kojeg boli briga za tebe..ali eto.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,182
Nikoga ne smijemo kriviti ako sami ne pročitamo ono što smo potpisali. Ili na licu mjesta ili doma u miru ponovno pregledati jer se greške mogu ispraviti. To je puno lakše i efikasnije nego naknadno istjerivati pravdu. Oni imaju vrlo jak argumenat, a to je da smo svojim potpisom potvrdili da je sve u redu. Čitati i samo čitati. Poslije potpisa nema kajanja.

nisamja

Iskusan lik
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
679
Kad smo kod zakidanja, imamo pravo na ovih sto eura i za kukuruz...jučer smo to prijavili. Bila je rasprava da za kukuruz ne,ipak da.
Naravno,dobili to budemo nikad...

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
813
Uplacene su mi klopke danas.
ja sam zadovoljan, uplaceno sve šta je trebalo bit.

bilogora

Dobro znana faca
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
370
Kad smo kod zakidanja, imamo pravo na ovih sto eura i za kukuruz...jučer smo to prijavili. Bila je rasprava da za kukuruz ne,ipak da.
Naravno,dobili to budemo nikad...
Zašto ne za kukuruz pa to je proljetna sjetva

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
325
Nikoga ne smijemo kriviti ako sami ne pročitamo ono što smo potpisali. Ili na licu mjesta ili doma u miru ponovno pregledati jer se greške mogu ispraviti. To je puno lakše i efikasnije nego naknadno istjerivati pravdu. Oni imaju vrlo jak argumenat, a to je da smo svojim potpisom potvrdili da je sve u redu. Čitati i samo čitati. Poslije potpisa nema kajanja.
Ja sam potpisao da sam svjestan svoje krivnje.

Također da se ne nadam puno, tj. Vrlo vjerojatno neću ništa dobiti.

Ali,ipak ali, to što oni kažu nema niakvu pravnu težinu. Također njihovi pravilnici nemaju pravnu težinu nad zakonom. Ja sam se pozvao na konkretne članke zakona i to ima pravnu težinu.

Zanimljivo mi je kako većina, čak i nas na forumu koji smo svi u istoj kaši, odmah skaće da obrani neki pravilnik, po kojem su njihove kolege u krivu, a da obrani nekog svog kolelegu,jer će sutra mozda i on biti u istoj situaciji, to večinu boli....da ne kazem sta.

Jesmo li toliko jadni da smo odustali od sebe, da nam je jedina nada u tome da će i drugi propasti,pa da nismo sami,tj.da nismo mi sami sebi krivi?!?

Ja sam preživio i puno veće gubitke,preživit ću i ovo, ali ljudi moji malo se zapitajte sto je s vama!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,182
Sve se objavljuje u NN i to je mjerodavno. Razni članci po raznim portalima mogu biti točni, ali i ne moraju. Sve ovisi o novinaru, prepisivanju, kopiranju...

Agronekulturan

Novi član
Tu od
4 Pro 2025
Poruka
23
jel mi može netko objasniti sve su nam parcele pod upitnikom jer treba dostaviti onu neku izjavu
radimo našu zemlju tj. mama nakon smrti dede je naslijedila zemlju a stari je preuzeo opg i dala mu je pismeno prije 7 godina svu zemlju na korištenje na 10 godina i sad šta bi stari trebao tu dokazivat .....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,182
Nazovi u Agenciju referenta kod kojeg podnosiš zahtjev za poticaj i pitaj u čemu je problem. Tako je najbrže i najefikasnije.

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
217
Dobio itko isplaćeno "31.03. Eko shema: Intenzivirano održavanje ekološki značajnih površina"?

Case4220

Iskusan lik
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
542
Takve gluposti treba ukinut, zbog toga se kasni i umanjuju isplate za prave stvari...

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh