Neka susjedu crkne krava, pa makar meni crkle dvije...tužno ali istinito :/Ja sam potpisao da sam svjestan svoje krivnje.
Također da se ne nadam puno, tj. Vrlo vjerojatno neću ništa dobiti.
Ali,ipak ali, to što oni kažu nema niakvu pravnu težinu. Također njihovi pravilnici nemaju pravnu težinu nad zakonom. Ja sam se pozvao na konkretne članke zakona i to ima pravnu težinu.
Zanimljivo mi je kako većina, čak i nas na forumu koji smo svi u istoj kaši, odmah skaće da obrani neki pravilnik, po kojem su njihove kolege u krivu, a da obrani nekog svog kolelegu,jer će sutra mozda i on biti u istoj situaciji, to večinu boli....da ne kazem sta.
Jesmo li toliko jadni da smo odustali od sebe, da nam je jedina nada u tome da će i drugi propasti,pa da nismo sami,tj.da nismo mi sami sebi krivi?!?
Ja sam preživio i puno veće gubitke,preživit ću i ovo, ali ljudi moji malo se zapitajte sto je s vama!
Inače, Ja sam imao sličnu situaciju iz 2020 i uspio sam dokazati da nije do mene i dobio sam isplatu krajem 2023.g samo što je iznos bio duplo manji od tvog ali meni je u prilog tj korist išlo što sam 3x nosio prijavu poticaja i imao sam sve sačuvane kopije, tj dvaput korekciju jer isto mi sustav nije stavio neku kvačicu a treći put u žurbi nisam provjerio i skužio tek nakon nekih 4-5mjeseci da opet nema, ali tad je bilo više njih s takvim slučajem pa je ustanovljeno da je zbog greške u sustavu (agronetu) koja se događala tijekom prijave poticaja. Npr, kum je imao istu situaciju te godine ali nije bio toliko uporan i nije mu ništa isplaćeno od toga..a zašto mislim da mi je u korist išlo što sam išao radit korekciju prijave poticaja, jer kum nije, ostavio je kako je 'označeno kvačicama' prvi put i nije dobio, jeste se žalio ali nije ni bio toliko uporan a i nije imao 'dokaz' kao npr ja, gdje sam u žalbi napisao da nisam bio svjestan pogreške njihove i da nije do mene, ne bih išao u naknadne korekcije prijave poticaja.
Iz mog iskustva jako puno ali ali baš jako puno zavisi od 'tete' koju će zadesiti tvoji papiri tj žalba. Ja sam od jedne gospođe dobio komentar 'Pa kao da morate svake godine dobit sav poticaj i ovak ga previše dobijate a i nije vam to neki iznos veliki da se mučite i sebe i nas...'' Radilo se o nekih skoro 11tisuća kuna. 🤷♂️
Zbog svega toga, jedno jako loše iskustvo i mnogobrojnih inspekcija jednostavno sam presjekao i usmjerio se na proizvodnju bez poticaja, i još uvijek smatram najbolja odluka ikad!