• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
292
Ja sam potpisao da sam svjestan svoje krivnje.

Također da se ne nadam puno, tj. Vrlo vjerojatno neću ništa dobiti.

Ali,ipak ali, to što oni kažu nema niakvu pravnu težinu. Također njihovi pravilnici nemaju pravnu težinu nad zakonom. Ja sam se pozvao na konkretne članke zakona i to ima pravnu težinu.

Zanimljivo mi je kako većina, čak i nas na forumu koji smo svi u istoj kaši, odmah skaće da obrani neki pravilnik, po kojem su njihove kolege u krivu, a da obrani nekog svog kolelegu,jer će sutra mozda i on biti u istoj situaciji, to večinu boli....da ne kazem sta.

Jesmo li toliko jadni da smo odustali od sebe, da nam je jedina nada u tome da će i drugi propasti,pa da nismo sami,tj.da nismo mi sami sebi krivi?!?

Ja sam preživio i puno veće gubitke,preživit ću i ovo, ali ljudi moji malo se zapitajte sto je s vama!
Neka susjedu crkne krava, pa makar meni crkle dvije...tužno ali istinito :/

Inače, Ja sam imao sličnu situaciju iz 2020 i uspio sam dokazati da nije do mene i dobio sam isplatu krajem 2023.g samo što je iznos bio duplo manji od tvog ali meni je u prilog tj korist išlo što sam 3x nosio prijavu poticaja i imao sam sve sačuvane kopije, tj dvaput korekciju jer isto mi sustav nije stavio neku kvačicu a treći put u žurbi nisam provjerio i skužio tek nakon nekih 4-5mjeseci da opet nema, ali tad je bilo više njih s takvim slučajem pa je ustanovljeno da je zbog greške u sustavu (agronetu) koja se događala tijekom prijave poticaja. Npr, kum je imao istu situaciju te godine ali nije bio toliko uporan i nije mu ništa isplaćeno od toga..a zašto mislim da mi je u korist išlo što sam išao radit korekciju prijave poticaja, jer kum nije, ostavio je kako je 'označeno kvačicama' prvi put i nije dobio, jeste se žalio ali nije ni bio toliko uporan a i nije imao 'dokaz' kao npr ja, gdje sam u žalbi napisao da nisam bio svjestan pogreške njihove i da nije do mene, ne bih išao u naknadne korekcije prijave poticaja.
Iz mog iskustva jako puno ali ali baš jako puno zavisi od 'tete' koju će zadesiti tvoji papiri tj žalba. Ja sam od jedne gospođe dobio komentar 'Pa kao da morate svake godine dobit sav poticaj i ovak ga previše dobijate a i nije vam to neki iznos veliki da se mučite i sebe i nas...'' Radilo se o nekih skoro 11tisuća kuna. 🤷‍♂️

Zbog svega toga, jedno jako loše iskustvo i mnogobrojnih inspekcija jednostavno sam presjekao i usmjerio se na proizvodnju bez poticaja, i još uvijek smatram najbolja odluka ikad!

LIKA MM

Aktivni član
Tu od
29 Lip 2023
Poruka
147
Susjed koji ima 75 godina ...ima OPg od 50ha ...u tvpv su mu 38 ha ...djelatnik agencije mu ispunjavao za pasni pritisak ...i ne bi vjerovali ...100 posto neispravno ..u krsenju sve...znači 0 isplate

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,953
Sve se objavljuje u NN i to je mjerodavno. Razni članci po raznim portalima mogu biti točni, ali i ne moraju. Sve ovisi o novinaru, prepisivanju, kopiranju...
Aha, kao i iznos potpora koji nerjetko bude manji od zakonom propisanog, a ti kolege forumase navodis da je to zakon zakona. A kad dodje do isplate prc.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
326
Zbog svega toga, jedno jako loše iskustvo i mnogobrojnih inspekcija jednostavno sam presjekao i usmjerio se na proizvodnju bez poticaja, i još uvijek smatram najbolja odluka ikad!
Slažem se potpuno
I sam sam krenuo u tom smjeru,međutim možda koju godinu prekasno,tek sam se jesenas prebacio na takav sistem,pa mi sad treba svaki euro dok malo ne "stasam"

Što se tiče žalbe agenciji,imao sam već iskustava sa žalbama i bilo je svega,nekad ovako nekad onako.
Baš kako kažeš,ovisi kod kog te zadese papiri.
Imao sam čak i puno povoljniju situacijj za mene i debelu vezu(koja ocito nije se htjela zauzeti) u agenciji,pa su me odbili

Ne racunam da ću dobit, a oni nek ne računaju da ću odustat,pa kako bude

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
326
Sve se objavljuje u NN i to je mjerodavno. Razni članci po raznim portalima mogu biti točni, ali i ne moraju. Sve ovisi o novinaru, prepisivanju, kopiranju..
Ja sam se i pozvao na zakon koji je objavljen u NN

Ako postoji neki zakon koji kaže da sam ja potpisom "kriv" za sve što piše u zahtjevu,ja ću se povući i priznati poraz,
No koliko sam provjerio,ne postoji,to je samo pravilnik i to niihov interni,pa ne planiram odustati.

Na kraju uvijek mogu potražit odvjetnika koji će to istjerat za 50% iznosa.
Ma i da je 80% opet bolje nego sad.

Budući da pouzdano znam da ovaj forum čitaju i djelatnici agencjje, napisat ću još i ovo, ne ide iz vašeg dzepa, bolje mi dajte odmah,nego nakon par godina sudova i raznih izjava i očitanja 🤐

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
292
Jarci😃😃😃 sve znaš 😁
Uh ja sam imao i udes s traktorom prošle godine zbog tog glupog jarka. Prošle godine išao do njive da pobacam gnojivo rasipačem, i prolazim lenijom koja ide kroz polovicu njive, tj tu ima lijeva i desna parcela, ali jedan veliki koji sad to radi preorao tu leniju koja je inače širine 12m i spojio te njive jer sad on radi lijevu i desnu parcelu a nas trojicu što imamo dalje njive tko j... kako ćemo doći do njih.
I jurim zekanom i opće ne razmišljam da imaju ikakvi kanali po njivi, još pšenica s obje strane ni ne vidiš šta je u njivi, kad sam prešao preko prvog jarka u punoj brzini otpadne mi prednji desni točak, toplink pukao popola i rasuo pun rasipač gnojiva, popucala stakla na zekanu i izgruvo se od glave do koljena..Biser ladno popreko njive razvukao tri jarka širine 50ak cm...
Zbog takvih berača poticaja ladno netko može i poginuti..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,183
Svatko tko misli da je zakinut ima pravo boriti se za svoje pravo. Ako će te se boriti takvom žustrinom kao što ste sad navalili na forumu možda vam i uspije. Ako se odmah odustane ništa od rezultata. Da sam i ja odustao od komentara na ovu temu ne bih dobio nekoliko muštih odgovora. Zato u boj, u boj, u boj braćo.
Turn off, prc, prc.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
326
Ako će te se boriti takvom žustrinom kao što ste sad navalili na forumu možda vam i uspije. Ako se odmah odustane ništa od rezultata.
Ovo na forumu je mica maca, na agenciju ide lav!🤣

Najnoviji postovi

Na vrh