• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

MinskoPolje

Član
Tu od
13 Ožu 2026
Poruka
35
Evo i napisali su da su iznosi umanjeni zbog velikog broja prijava, pa da ne brinete.

Zbog velikog odaziva poljoprivrednika, jedinični iznos potpore za prvih 10 prihvatljivih hektara od 100 EUR/ha odnosno 50 EUR/ha za sljedećih 10 hektara razmjerno je umanjen s obzirom na to da je ukupni iznos zahtjeva za potporu bio veći od iznosa osiguranog u proračunu.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,298
Rade budale od nas kao i uvijek i to je sve što ću reći.Izgleda da ću i ja put nekih kolega,prijavit osnovno i preraspodijeljeno da dobijem plavi i to je to..

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
315
Pošto su osiguranja izbacila opciju osiguranja od suše, i država je odlučila odbaciti isplate za sušu 😂

Posljednje uređivanje od moderatora:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,316
Da li je isplata išla prema površini zemlje iz zahtjeva za 2025. godinu? Nije mi jasno budući da sam ispisao nešto zemlje pa sada ispada da je isplaćeno 100 eura (za prvih 10 ha) ako isplatu uspoređujem sa zahtjevom za 2026. godinu.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,316
Prema najavi trebalo je onda biti isplaćeno još 50e za slijedećih 10ha. Ako dobro računam trebalo je biti isplaćeno ukupno 1500 eura za tih 60 ha.
Ovako ispada da je za prvih 10 ha isplaćeno 667 eura, a za slijedećih 10ha 333 eura, pod uvjetom da je moja računica točna.

TaraOpgTara

Član
Tu od
12 Lip 2025
Poruka
82
Prema najavi trebalo je onda biti isplaćeno još 50e za slijedećih 10ha. Ako dobro računam trebalo je biti isplaćeno ukupno 1500 eura za tih 60 ha.
Ovako ispada da je za prvih 10 ha isplaćeno 667 eura, a za slijedećih 10ha 333 eura, pod uvjetom da je moja računica točna.
Da,tako sam i ja računala da će uplatiti ali izgleda nisu ni isplatili tih 50e za idućih 10ha ili je ovako računica kako ste napisali

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,298
Svatko tko ima 20ha lani posijano trebao je dobiti 1500e.
Znači onaj od 20 i 380 je trebao dobiti isto..
Ali kako kod nas to obično bude,kenjaju gdje stignu,i novinari pišu isplaćeno 20 milijuna eura za sjetvu,a nitko ne napiše da je isplaćeno 42e po ha za pomoć..ipak se to drugačije gleda kad je u igri 42e/ha i 20 milijuna eura.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,316
Nitko ni ne pita ministra što je sa obećanjem. Izgleda da ni on sam ne zna gdje je šupalj. Ako se isplata radila prema zahtjevu za poticaj za 2025. godinu onda se mora znati u m2 o kojoj je površini radi i koliko na to otpada novaca. Osim ako su računali da polovica poljoprivrednika neće napraviti prijavu iz razloga što to ne znaju napraviti ili nisu čuli da se to može napraviti. Gdje je tu novo vodstvo HPK da pita ministra za zdravlje?
Opet će se se i taj propali slučaj za kratko vrijeme zaboraviti, ovce će ostati postrižene, a čobani sve deblji i deblji.

Slavonac1

Aktivni član
Tu od
6 Stu 2016
Poruka
361
Kako su se samo hvalili na sva zvona da će isplata ići 100eu po ha.Sad neka se hvale tako da nitko nije dobio taj iznos da javnost zna kako nas pokradu .

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
750
Kako su se samo hvalili na sva zvona da će isplata ići 100eu po ha.Sad neka se hvale tako da nitko nije dobio taj iznos da javnost zna kako nas pokradu .
Pa nisu nas pokrali - kada je sve to, zapravo, milostinja...... a mi se moramo malo priupitati kakav je to sistem u kojemu se pošteno naradiš i onda preživljavaš na političkoj dobroj volji da se potrebitima podjeli milostinja.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
750
Nitko ni ne pita ministra što je sa obećanjem. Izgleda da ni on sam ne zna gdje je šupalj. Ako se isplata radila prema zahtjevu za poticaj za 2025. godinu onda se mora znati u m2 o kojoj je površini radi i koliko na to otpada novaca. Osim ako su računali da polovica poljoprivrednika neće napraviti prijavu iz razloga što to ne znaju napraviti ili nisu čuli da se to može napraviti. Gdje je tu novo vodstvo HPK da pita ministra za zdravlje?
Opet će se se i taj propali slučaj za kratko vrijeme zaboraviti, ovce će ostati postrižene, a čobani sve deblji i deblji.
HDZ uredno uništava DP u njihovoj političkoj bazi. Da je ministar iz HDZa - bilo bi love za sve obećano. Ovako, polako ali sigurno, DP odlazi u bespuća poviesne zbiljnosti - a Plenki prištedi malo love da može bolje isfinancirati Judo savez. Win-win.

Najnoviji postovi

Na vrh