Ja sam baš u postupku ishođenja papira za 2 komada,trebao mi je glavni projekt i udaljenost 3m od međe...moraš prijaviti postavljanje istih i to je to...
Još nekoliko pitanja, tko radi glavni projekt ovlašteni arhitekt ili može napraviti firma koja radi i gradi plastenik. i koliko to košta? Postavljanje se prijavljuje u nadležnom uredu za prostorno itd... nadam se da je to tipa 70 kn biljega. Pitam zbog većeg plastenika koji je u planu za drugu godinu i na drugoj parceli, zapravu u dvorištu a tu su hvala bogu normalni susjedi.
Ja mislim da čitaš krivi (stari) zakon o jednostavnim građevinama...
Pa kaj me baš moraš ubiti, pusti me da guštam u svojim lukovima do ponedjeljka. U ovoj su državi svi ludi, svi kukaju, nema posla, nema para, nema ... a kad netko bude još luđi pa hoće raditi na zemlji i živjeti od svog rada, zatri ga. Pa tko može pratiti sve te promjene zakona, pravilnika i ostalih gluposti ako radi cijeli dan u plasteniku i polju. No stiže nam spas, novi zakon o poljoprivredi će objediniti 12 zakona i onda nam bu sve jasno i jednostavno. Moš mislit.
Jedino što bi moglo biti dobro u tome je da će ispekcijske službe izgubiti ovlasti tipa kažnjavanja po principu svoje dobre ili loše volje. Navodno bi se trebali ponašati kao EU inspektori. Utvrditi nepravilnost, dati rok za ispravak iste i ako si ispravio sve pet, ako nisi naje... si. To je izašlo iz usta zamjenice ministra poljoprivrede, čula na svoje uši. E pa živi bili pa vidjeli.
Pravilnik o jednostavnim građevinama NN79/2014 objavljeno 27.06.2014. valjda nema novijeg, pa nije donji veš da ga mjenjamo svaki dan, uvijek zaboravim da živim u Hrvatskoj gdje je sve moguće, i drveni šparet.
Članak 2.
(1) Bez građevinske dozvole i glavnog projekta može se graditi:
15. Građevina i oprema namijenjena biljnoj proizvodnji u zatvorenom prostoru, kao što je niski i visoki poljoprivredni tunel s tunelskim pokrovom koji nije krut (plastična folija i sl.) i potkonstrukcijom koja se ne temelji, najveće visine tunela manje ili jednake 2,5 m i širine tunela manje ili jednake 6 m;