Kod nas je poticaj 5 km po 1m2 i minimalno moraš imati 200 m2 plastenika u zbrajanju (ne 1 od 200 m2).@Mateuss
Radila je ITC Zenica. Oni kod nas imaju najbolje plastenike. Imam njihova tri plastenika od 100, 150 i 275 kvadratnih metara. Manja dva su 18x5,5 i 26,5x5,5 metara. Visoki su 3 metra. Medjutim, ovaj sto smo danas postavili je mnogo mnogo mocniji plastenik. Moze se traktorom obradjivati. Kod nas u opetini Teslic je potrebno imati 500 kvadratnih metara pod plastenicima da bi se dobio podsticaj. Sada imam i malo vise, tako da bih trebao dobiti oko 500 evra godisnji podsticaj.
Hvala na lijepim zeljama.
Baš sam ih ja kontaktirao prošli mjesec za jedan plastenik ali širine 6.3 metra i ponuda u usporedbi sa tvojim plastenikom se čini malo poskupa.
Ovo su mi poslali za specifikacije plastenika.
Plastenik ITC P 63 se proizvodi od pocinčanih cijevi 5/4“ ¾“ i ½“, razmak između lukova je 1,76m, posjeduje dvoja vrata na čeonim stranama, minimalna dužina za ovaj model je 10,56 m, a maximalna 38,72m, visina u najvišoj tačci 3m
S obzirom da se svi plastenici razlikuju od asortimana cijevi, visine, razmaka između lukova i opciji kako su pokriveni (kompletan pokriven folijom ili folija po krovu i boku a polikaronat 4mm na čela) cijena se formira za svaki tip pojedinačno kada se korisnik odluči o opciji i dužini plastenika.
Plastenike pokrivamo certificiranom folijom 200 mic sa pet aditiva čije je funkcionalnost četiri godine.
ITC P 63, dimenzija 6,3x15,84x3, cca 100m2, pokriven folijom sa bočnim provjetravanjem i sistemom za navodnjavanje..........0.000,00 KM cijenu nemogu objaviti javno.