• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izmjena krovišta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,882
Nema šanse da ih povuče,moji stoje 11 god. ni da mrdnu;), nemoj da budeš nevjerni Toma

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,868
na 5 l lazure tu jednu kanticu laka za čamce i 1,5 l lanenog ulja . 2 premaza i to je to, miran si dok si živ.

Kod mene krov..

Ja sam malo drugačije i kompliciranije radio. Prvo 2 ili 3 treriranja drvocidom.

Onda sam čekao da temperatura bude prava ljetna. Ono 40 stupnjeva... laneni firnajz (mislim da je to laneno ulje s određenim postotkom razrijeđivača) i mazao jedno 3 puta dokle god je drvo preko noći upilo sve. Znači namažem,a sutra ako su grede suhe onda opet. I tako sve dok ne dođeš da stadija da greda više ne pije. Prvu ruku sam u laneni firnajz ubacio ostatak drvocida što mi je ostao. A zadnju ruku. Tj. Kad sam skužio da mi je to 99% zadnja ruka firnajza sam unutra ubacio lazur (obični, ne lak). U odokativnom omjeru, ono. Da ga ima, a da opet nije previše...

I nakon toga sam čekao mjesec dana da se osuši...

I onda još 2 ruke lazure..

Jako skupo i vremenski zahtjevno. Ali evo. Već godinama stoji kao i prvog dana. Koliko se isplati, ne znam. Ali smatram da se rijetko gdje isplati. Bolje impregnacija ako se ima gdje odnijeti. Ali ako se ima vremena i volje....

Sad kad budem radio nadstrešnicu za traktor ću puno drugačije... Znači 2 ruke drvocida, 1-2 ruke rabljenog ulja i onda nakon par tjedan kad je suho na dodir onda 1 ruka lazure..

Razmišljao sam o gravitacijskom injektiranju drvocida i lanenog ulja. Poslažem grede. Na par mjesta izbusim rupe do sredine grede, nabijem ljevak u rupu i napunim ga sredstvom... B tako da se sredstvo upija od unutra...

Opet kažem da je profesionalna impregnacija najbolje riješenje. Ali mi se ni I ovo je čini loše.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da se ne držiš nečije kikle imal bi svoj stav ..tak i po pitanje citiranja postova i odgovaranja.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Da se ne držiš nečije kikle imal bi svoj stav ..tak i po pitanje citiranja postova i odgovaranja.
Po nekim pravilima odgovara meni, ali za sad se držiju ok i vjerujem da bu tak i dalje.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Kaj velite na ovu građu. Meni izgleda ljepljena od fosni. Može li se to smatrati lameliranim drvom? Ako sam dobro zapamtil oko 4,5 k€ za 7 m³ dostavljeno iz Slovenije na gradilište kod Zaboka.

1731005851939.png

Najnoviji postovi

Na vrh