• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izmjena krovišta

Focus

Novi član
Tu od
22 Ožu 2020
Poruka
19
To je tako dobro moraš imat zračni prostor radi garancije za crijep.
Obavezno tondach foliju uzmi.
Crijep je dobar malo veći format
foliju sam uzeo wurth extra 175g
majstor mi je preporučio uzmem neku od cca170g
uz tondah crijep nude tondah 145g

O

ObrisanŽ28

Guest
Da samo što ti je ta tondach kvalitetnija nego neke od 170 grama.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,882
Folija je paropropusna,a vodonepropusna. Stavlja se zbog izolacije krovišta ,da vuna diše.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Jel probal ko od vas natočiti vodu ili paru propustiti kroz foliju?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,882
Jel probal ko od vas natočiti vodu
Ja kad sam radio krovište,kad smo postavili foliju uhvatio nas pljusak,procurilo jedino gdje smo nehotice probili foliju čavlom.

O

ObrisanŽ28

Guest
Ma meni je sad mjesec dana kislo pa samo par flekica gdje je probijena .
Samo mora biti kvalitetna i dobar zračni prostor da ne izgori od temperature.

O

ObrisanŽ28

Guest
Onda ti folija nema funkciju ona je da diše krov.
Prvo ide vuna pa onda folija.

Focus

Novi član
Tu od
22 Ožu 2020
Poruka
19
Fokus nije spominjao vunu
Ići će i vuna do zime,10cm u pločama, tvrdo prešana,između rogova sa doljnje strane
neće nitko živjeti u potkrovlju barem ne za skorije vrijeme

Da samo što ti je ta tondach kvalitetnija nego neke od 170 grama.
valjda nisam kupio mačka u vreći,ipak mislim si wurth pa ajde
inače rola tondacha 145g fol s 75m2 81e
wurth extra 175g 108e

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,517
Onda ti folija nema funkciju ona je da diše krov.
Prvo ide vuna pa onda folija.
Govorim ti o puru umjesto vune. Sve više se tak dela. A redoslijed si malo fulal. Folija ide na daske,vuna ispod daski,među rogove

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mislim ima sve to smisla ..uglavnom spominjete paru..moj kolega zdušno brani teoriju da folija štiti ako pukne crijep kako ne bi prokišnjavalo..pa u teoriji voda ide dolje .
,jel...i to je tak zamišljeno..ali tko po kiši hoda oko kuče i gleda jel voda ide dolje ispod crijepa ili ne ..vjerojatno bi prije istrunula kontra letva i letva i snijeg bi sve poukao za sobom..

Focus

Novi član
Tu od
22 Ožu 2020
Poruka
19
daj mi molim Vas preporučite neki drvocid,imam ja tog krova 175m2 a planiram dvostrano pošpricat daske pa će i tu otić podosta eurića

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,517
Kod mene na školi (bile su slike oko nove lete) je stavljana folija,kontraletva ,letva i crijep.BEZ DASKI !!! Nek mi neko objasni ulogu te folije osim pranja love. A vjerojatno je neko i daske opral🤫🤔

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Kod mene na školi (bile su slike oko nove lete) je stavljana folija,kontraletva ,letva i crijep.BEZ DASKI !!! Nek mi neko objasni ulogu te folije osim pranja love. A vjerojatno je neko i daske opral🤫🤔
Najtrajniji krovovi su rogovi i štafle5×8 za crijep ukoliko nije stambeno potkrovlje ,prozračno je i svaka vlaga se najjednostavnije osuši.Problem je u ekstremnom nevremenu, vjetar, tuča ako porazbija crijep preporuka je imati daske i foliju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,409
@Deda Marek, odgovoril ti je @puknuti:
...moj kolega zdušno brani teoriju da folija štiti ako pukne crijep kako ne bi prokišnjavalo..pa u teoriji voda ide dolje .
,jel...i to je tak zamišljeno..
Folija je sekundarni pokrov, sprečava propuh na krovu (s daskama i bez).
Da je nema, tavan bi bil pun snijega, jer crijepovi, uglavnom, ne dihtaju.

neznalica

Član
Tu od
2 Svi 2013
Poruka
35
daj mi molim Vas preporučite neki drvocid,imam ja tog krova 175m2 a planiram dvostrano pošpricat daske pa će i tu otić podosta eurića
Ovo ljeto sam izvodio radove na krovu i dosta se raspitivo od svega zakljucak je bio.Ako je grada mokra impregnacija na vodenoj bazi koncentrat koj se razejeduje (daske 7:1 a stafle 5:1 stavljano)ako je suha grada onda gotovi drvocid.Stafle rogovi grede su impregnirane sa remmers i farbane beltonom vanjski dio dvaput i jos treba pre beltopom.Daske i stafle su lipovina porusena spiljena i slozena oko nove godine da se prosusi cca 6-7 mjeseci a rogovi i grede aris frisko rusen i piljen cca mjesec dana od rusenja do postavljanja.Krov je bio malo spektakl za izvodit radi pristupa i neprisrupacnisti tako da je potrajalo i raskrivalo se i pokrivalo starim limom nebrojeno puta(jednu stranu 3 puta u jednom danu isprakso sam se).Impregnaciju sam smatro nebitnom tolko ali mogu rec da sam se uvjerio u suprotno recimo koje kakve daske sam koristio za privremeno ucvrscenje limova itd Daske koje su bile impregnirane nisu se pljesnivile dok neimpregnirane jesu.Galicim sam jednom prilikom tretiro dasku crnog bora koja nije stajala na prozracnom mjesu i dio je uhvatila plijesan i pokazalo se ok.Foliju je svako svoju hvalio na kraju sam isaona naj skuplju od tondacha oko 1800 kuna je rola bila obavezno uzet trake za krpanje i ako se uspije nac traka koja se lijepi na letvu-staflu koja se zabija za foliju(nisam ju stavio narucuje se nisam mogao cekat).Krov je bio prekriven folijom i postavljene stafle pripremljeno za lim jedno 2- 3 tjedna i nije pusto nigdje osim ulaz od antene di je bila rupa.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh