puknuti kaže:
daniels kaže:
ma nije da mi smrdi neg onaj miris,lani sam isto susedu pomagal kad je vozil meni to ne smrdi,meni je to miris rada.
a gnoj je bil od krava i svinja.
moju zajebanciju nitko ne razumija
..nego pustimo mirise ..
Kakva je korist na njivi od takvog neprerađenog gnoje ,ne bi li gnoj trebao stajati da se svi ti procesi odrtade u njemu pa da oda ide pod brazdu ? :scratch
nemojte se previše zamarati znanstvenim teorijama zrelo ili nezrelo đubre, sve je isprobano, isti klinac drugo pakovanje
to su neke teorije ili neteorije koje su podastrte javnosti kao nešto zdravo za gotovo, i svi briju na zreli gnoj, ali u praksi to baš i nije tako,tj uopče nije tako
stajski gnoj bio on svjež, poluprofermentiran ili potpuno zrel ima svoje djelovanje, manje više podjednako, tako da te brije po učinkovitosti i ne stoje , tj stoje u smislu da to sve ima sličan učinak, manje više.
nadalje na slikama se ne vidi cjelo đubrište a kad ga punim vanjski slojevi tu u dobrom djelu novi gnoj, a prema sredini i drugom djelu đubrišta stari, ovo na slici je hrpa kojih 4 mjeseca, i ima kojih 40 prikolica
izgled stajnjaka može varat izgledom ovisno o udjelu slame u njemu, I UDJELU VAPNA TJ AGRODOLA , naime kod mene u stajnjaku ima par tona agrodola, a samim time vapno usporava mikrobiološku aktivnost u stajnjaku, pa takvom gnoju treba puno duže da sazori.
ali da ne duljim, efekat na polju je isti, bio on zrel ili ne, to su u velikoj večini brije koje su proizašle iz laboratorija i kancelarija, a na polju se ne raflektiraju ,kao zrel on ima neka svoja svojstva, ali apsolutno svi mi gnojimo sa polurazgrađenim gnojem pa je dobro i dobro djeluje na svojstva tla, a prinosi ovise o onom skupljem gnoju.
kaj se tiče sjemenki korova, a jebi ga niste imali čistu slamu pa je to problem, a korov se pojavi ovak i onak i bez gnoja
sve u svemi nije vrijedno rasprave, ako u ovoj državi ogroman broj parcela nikad nije niti vidio stajski gnoj
i još uz sve to to je gnoj bio u kompenzaciju, i svatko si onda vozi kad je u mogučnosti, pogotovo ako je iz druge županije
markec
đubretarka radi na principu kao što radi brisač na autu, znači vrti se i ide lijevo desno :!:
sam ti reko da je čudo tehnike