• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZVOZ GNOJA I GNOJOVKE

Perhan

Član
Tu od
18 Lis 2011
Poruka
183
241ua.jpg

By claasceltis at 2012-08-27

Mozes li mi reci kolika je nosivost ove prikolice i koliko si je platio.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Danas sam prolazio kraj Šoletove farme ali samo je brena bila pokraj one hrpetine đubra ,nisam stajao jer sam bio sa punim autom drangulija a i nisam bio sam,ovo danas bio garant preporod u odnosu na zadnji utovar:partyman::partyman:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa kad onoliki repovi prerade onolike hrpe silaže i sjenaže mora biti onolika hrpetina

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Trudimo se koliko se moze, bile bi extra da su nove al za svoje godine dobro sluze!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ide odlicno a materijala kolko hoces. ;)

Dal treba radit u reduktoru ili može u brzim brzinama?

Ako treba radit u reduktoru to je sigurno sporo zbog rikverca..

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Dal treba radit u reduktoru ili može u brzim brzinama?
.

U brzim je stalno nema se vremena igrat sa sporima. Glib do koljena al nema da nece. I danas je bio zesci tempo da se cim vise izvuce, trpalo se maximalno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Vozio bi stajski goveđi gnoj na polje i zaorao ga..dali smeta što je svjež?

Jedina mu je mana kaj nije dozrelio...:roll:

Ja recimo kad čistim tovilište odma trpam u prikolicu i rastepem po polju. Stelja je slama.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ovako, kad vozimo svježi gnoj koji nije trunuo, on sadrži velike količine mokraće i amonijaka, koji nije ispario, pa tako služi kao dobra zamjena za UREU. Ako se vozi zreli gnoj, onda je to više organska tvar, takoreći humus koji nema puno u sebi uree jer su je razgradile bakterije i ugradile u svoju stijenku i ostale strukture.Te bakterije u tlu onda stvaraju mikrofloru koj pomaže u aktivnosti tla,oživljava ga i potiče procese života u tlu.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Prikolica je odlična imamo ju od 97god i svake godine izveze nekih 50-60 tura i do sad bez kvarova,samo šta jednom su bili malo labavi lanci i pomotali smo dvije letve i to je to

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Dado to se i meni dogodilo ove godine, jer mi je tovario čovjek sa kombinirkom i svaku turu dobro nabio u pod jer se oslanjao kašikom od masu u prikolici. Smotao sam 2 letve i sreća da je sav kvar u tome bio.

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
Prikolica je odlična imamo ju od 97god i svake godine izveze nekih 50-60 tura i do sad bez kvarova,samo šta jednom su bili malo labavi lanci i pomotali smo dvije letve i to je to

Naša je 2004 ja mislim,do sada nije bilo kvarova,izveze oko 100 prikolica godišnje,neki dan smo jedino smotali osovinu kardana,ali izravnat če se.

Najnoviji postovi

Na vrh