sve bi to bilo ok da njiva nije sva bila u kupini kad smo je uzeli, još je uvijek ima malo, a da ima zakona i provedbe i da se konačno počnu plaćati penali na neobrađenu zemlju drukčije bi se gledalo na stvari
druga stvar. nije riječ o zakupu, jer rijetko tko hoće potpisivat ugovore ovdje, jednostavno koristimo zemlju i niti imam poticaj na nju pa tako niti plavi dizel i može mi doć svaki dan reć da neda njivu više
usporedbe radi, sve ostale njive koje obrađujemo, a nisu naše, su ljudi sami dolazili na vrata i nudili da obrađujemo njivu da ne zaraste u šikaru i ljudi su sretni da nemoraju plaćat nekome da im svake godine samo preore njivu ili još gore poprska totalnim herbicidom. ja im držim njivu na životu i u višestruko boljem stanju nego sam ju uzeo i da se danas tko sjeti uzgajat nešto na toj njivi od vlasnika, slobodno ju uzima. e pa za takav dogovor mislim da ne stoje vaše kritike
svi ostali su sretni i stalno pričaju kak je lijepo uredno pokošeno, izorano itd. da je odmah rekla da joj to ne paše ne bi ni uzimali tu njivu, ne bi vozili stajnjak na nju već na one njive od kojih imam dugoročnu korist i treća stvar, njiva ni dan danas ne bi bila obrađena jer su već odustajali drugi od nje zbog velike zakorovljenosti i bila bi šuma sada tamo
ps. da mi je znati kakav je to farmer koji ne zna kamo će sa stajnjakom? pa stajnjaka nikad dosta. i stajnjak se razlikuje od ostalih stvari u tome što ne daje samo korist onome tko koristi njivu, već i onome čija je njiva kad god ju poželi ponovno obrađivati. najbolje još da ne znate kakva je njiva koja 50godina nije vidjela stajnjak i ona koja se redovito gnoji? znači imam ja korist, ali ima i ona korist jer je NJENA njiva bolja nego je bila