• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZVOZ GNOJA I GNOJOVKE

nikola96

Član
Tu od
18 Lip 2013
Poruka
96
Zašto mi piše "This video is private" kad stisnem play i zacrni se, prije nego stisnem play vidim normalno početak cisternu i to ?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Zašto mi piše "This video is private" kad stisnem play i zacrni se, prije nego stisnem play vidim normalno početak cisternu i to ?
Očito.. kolega koji je postavio video na youtube..nije to pravilno uradio.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Šta je sa onim zakonom da se nesmije vozit gnoj i gnojovka sada po ljetu od kad smo zašli u EU,ili taj zakon još nije stupio na snagu kod nas??

nikola96

Član
Tu od
18 Lip 2013
Poruka
96
Radi. Koji je ovo New holland, može slike izvana i iznutra u pripadajuću temu? izgleda lijep traktor

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Šta je sa onim zakonom da se nesmije vozit gnoj i gnojovka sada po ljetu od kad smo zašli u EU,ili taj zakon još nije stupio na snagu kod nas??

Nisam cuo za ljeto. Znam za blato i snijeg. Necu sigurno ostavljat strnjak neobradjen da bi na jesen vozio. A i puna je septicka.

Nikola
Imas par slika u temi new holland t5000. Stavit cu jos koju

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Dali ima negdje nešto na internetu gdje piše kad se smije a kad nesmije vozit gnoj i gnojovka,da nebi došla neka inspekcija i naplatila kaznu.
Kao šta se sad mora imat one cijevi na pneumatskoj sijačici za kukuruz,oni neki usmjerivači šta usmjeruju zrak prema zemlji. Čuo sam da je neki čovjek u BBŽ dobio kaznu 8000kn zato šta to nije imao,pa da se nebi isto nekome tak desilo da nedobije kaznu neku.

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
stupio je 1.7 nesmije se po smrznutom tlu i snjegu... a smijes vozit od 1.3-1.5 i od 1.9-1.12..ono izmedu toga nesmije se vozit..a smijes stalno voziti ako imas deponatore,normalno ako nije smrznuto i snjeg..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Ispricavam se. To je video od 29.4 :icon_lol: Ma ko bi njih pohvatao. Nek snjofa pa vidi jel gov*o il sam ja natocio vodu iz pipe.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ne pišite neprovjerene datume, imate nekoliko postova ranije pa čitajte a literatura se zove Vodič kroz višestruku suglasnost, datum 29.4.??? a prije par postova se hvališ da ti je puna septička...Sami sebi uskačete u grlo.. prošla su vremena kad se moglo muljati na sve strane, sad samo vrebaju razne isnpekcije da nam sjednu za vrat a Vi neki se još hvalite preko Youtuba. :mur:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
stupio je 1.7 nesmije se po smrznutom tlu i snjegu... a smijes vozit od 1.3-1.5 i od 1.9-1.12..ono izmedu toga nesmije se vozit..a smijes stalno voziti ako imas deponatore,normalno ako nije smrznuto i snjeg..

Znači samo u tom periodu 1.3-1.5 i od 1.9-1.12 se smije vozit gnoj i gnojovka,a sada po ljetu se nesmije ništa vozit,osim ako na cisteni imam deponatore. A šta je onda sa gnojem el se on smije sada vozit od 1.5-1.9

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Nisi shvatio salu al ajd. Ako ti smeta sto sam izvezao speticku prijavi me. Kakva vremena muljanja. Koga sam ja muljao, i ostetio? Velike mi hvale od izvoza govana.

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
isprika za ovaj prvi datum...bio sam siguran jer je to bilo receno na jednom predavanju..ali ovaj drugi je dobar...
U cilju smanjenja gubitaka dušika ispiranjem i isparavanjem zabranjeno je:
◦gnojenje gnojnicom i gnojovkom na svim poljoprivrednim površinama bez obzira na pokrov u razdoblju od 15. studenog do 15. veljače,
◦gnojenje gnojnicom i gnojovkom raspodjelom po površini bez unošenja u tlo na svim poljoprivrednim površinama u razdoblju od 1. svibnja do 1. rujna

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
pricao sam s jednim inspektorom...nece se raditi neke blamaze ako ti tjedan dana zakasnis zbog vremena ili slicno...ali nece se tolerirat da ti izvezes pa ti to stoji nekoliko dana na suncu a temp 30...jer u tom slucaju moze doci i do 80% gubitka..

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
znači sad do 1 rujna nesmijem vozit gnoj ni gnojovku,jedino negdje na hrpu a tek poslije 1 rujna se smije razbacat po parceli i zaorat. Kod nas dosta ljudi vozi gnojovku,večina ih nezna za taj zakon.Neznam mislim da ćemo još ove godine riskirat i odvest sada kada skinemo pšenicu.

Najnoviji postovi

Na vrh