Nema šta sve ko po špagi , milina za pogledati rayer:rayer:
Kakvom kosilicom kosiš između redova :?:
Kosimo mulcerom
Vidim masku ali lice i ruke nezaštićeno pesticidi djeluju i preko kože ako kabina nema karbon filter tj sitne čestice makar rukavice na ruke:rolleyess:
Čuvaj se dok si mlad,
-voćari jedno pitanje imali efekata kemijskog proređivanja jabuka, ja sa svojim baš i nisam zadovoljan ali moramo još malo pričekarti...
Pa trebalo bi da ima, ako je sve dobro uradjeno, nebi ljudi prskali da nema efekta. Mi smo bas danas radili hemijesku proredu jednog dijela ajdareda, pa cemo vidjeti sta ce vrijeme donijeti. Inace do sada nikada nismo radili proredu tako da iz licnog iskustva nemogu nista reci.
-voćari jedno pitanje imali efekata kemijskog proređivanja jabuka, ja sa svojim baš i nisam zadovoljan ali moramo još malo pričekarti...
Možda slabiji učinak zbog šokova u temp.razlikama pa voćka nije reagirala zbog toga(osobito idared i zlatni)jaka obrana voćke.-išao sam s Obsthormon (to je isto kao Dirager ali 2,3x jače), znači na bazi 1200l tj. na atomizer od 440 l za idared stavljao sam 50 ml hormonu uvjeti idealni temp., vlaga, vjetar a najbitnije veličina plodova sva u ideali čak sam se bojao da nisu premali, drugi dan efekat žalosne vrbe vidljiv međutim za sada ne vidim učinak samog opadanja sitnijih plodova u gronji pogotovo na idaredu i zlatnom, jonagold i greni ima nešto efekta ...
ako bi neko bio ljubazan pomoci.
cvetovi su mi bili zarazeni pepelnicom ( valjda je to, ) nemam nikakvog ploda da se zametnuo. da li prskanjem lisca sad mogu unistiti bolest da mi se to ne desi sledece godine?
Prvo što sada moraš učiniti ti je škarice u ruke i skinuti sve zaražene vrhove u plastičnu vreću za smeće i zapaliti ako se radi o pepelnici.
Nakon toga uzmi sistemik protiv pepelnice Topas, Nimrod ili nešto drugo uglavnom mora biti sistemićni fungicid i oprskaj da se bolest ne bi dalje širila,ali prvo poskidaj te vrhove to je najbitnije.
Pozdrav.
nedostatak mikroelemenata,ali teško je što reći bez slikice,kupi najeftiniji FOLIFERTIL-T i prskaj svaki puta kada štitiš od bolesti ili štetnika,jer si bacio KANako nisi sada su ti zadnji rokovi,jer ako nema dušika nema za iduću godinu ni puno plodova.Ja skidam samo zaražene vrhove bez špricanja, nego meni su na par stabala počeli žutiti, crveniti i smeđiti listovi, o čemu se radi ?
nedostatak mikroelemenata,ali teško je što reći bez slikice,kupi najeftiniji FOLIFERTIL-T i prskaj svaki puta kada štitiš od bolesti ili štetnika,jer si bacio KANako nisi sada su ti zadnji rokovi,jer ako nema dušika nema za iduću godinu ni puno plodova.
Dakle nije bolest, nisam KAN bacao samo stajinjak, a kako i da bacim KAN na ovu sušu
Pozdrav svima!
KAN treba baciti u zemlju minimum 5-10cm ako je moguće, a ne razbacati po površini...jer tako se gubi učinak i delotvornost KAN-a
pozzz joe!:mrgreen:
Da kopam oko svake jabuke
A jel može 15-15-15 umjesto KAN-a preostalo mi od sjetve?