Momci da li neko ima u svojim zasadima sorte gale i crvenog delisesa,klonove Šnjiga za galu i Red chief za crveni delišes. Kakvi su utisci vezani za dotične sorte tj.klonove i kakva su Vam iskustva sa tim sortama(rodnost,rezidba,sklonost ka alternanci,kako su podnijele ovu godinu tj.mraz itd.)? Hvala
Tako je. Nažalost, nemamo kulture konzumacije domaćeg proizvoda; uglavnom, pojeli bi i onu stvar (go...) samo da je uvozna, upakirano u celofan i da je niska cijena. NažalostOvako se reklamira u južnom tirolu domaće,a kod nas samo uvozne na reklamama trgovina!!
Tako je. Nažalost, nemamo kulture konzumacije domaćeg proizvoda; uglavnom, pojeli bi i onu stvar (go...) samo da je uvozna, upakirano u celofan i da je niska cijena. Nažalost
Je li ti nemas Red chief kod sebe u vocnjaku, kad se raspitujes? Galu znam da imas ali ovo je neki drugi klon od onoga sto imamo?
Kao dobar klon Gale mi se cini ona Galax, ima plodove krupne kao Red cheff, neke godine sam bas gledao i izgleda ekstra, a i cijena joj bude dobra
Nemam Red chief bas zato i pitam kakva su iskustva,gale imam naravno ali mislim da imam sigurno izmjesanih 5,6 klonova. Šnjiga mi se sviđa zbog obojenosti koje ima,gledao sam je na bodenskom jezeru prošle godine ima izrazito crvenu boju.a to mi je najveći problem,obojenost kod mojih klonova. Galaksi je isto dobar klon ali mi se ovaj baš svidjeo... Znam da kod nas ima zasada sa red chief-om ali to su sve novi zasadi i ne može se još reći kako su se pokazali na našem području...
I kod nas bude malo problematicna obojenost gale, ali to djelimicno zavisi i od vremena. A opet to za mene ima i neku ljepotu kad je onako prosarana, to je uz Pink jedna od naj ukusnijih sorti.
Imamo mi red cfiefa, ali je na devetci i dosta je krzljav, rodi solidno za svoju velicinu, ali da bi to bilo to treba biti na m106.
Je li sadite jos vocnjaka kada se raspitujes?
A kao planiram nešto samo nisam siguran šta naletiću jedan dan da vidim taj red chief kako je on prosao sa mrazom?
A ova austrijska jabuka sva neka blijeda...
Ma nema to veze,ako pogledaš nj.vremenske uvijete na vrhovima planina i dalje ledenjaci,voda za natapanje je kao pivo iz hladnjaka,u to se uvjerio alaj trne zubi:supris: u pola ljeta.Ali to sve nema veze,kod njih je domaće domaće pa da stave cijenu 5 eura za kg oni to kupe a cijena je 2 eura za kg,a kod nas 2kn:roll:
Dakle cijene svoje, ne znam zašto mi imamo državu kad ne znamo cijeniti svoje, što je to kod nas prokleto.
Cijeli je balkan tako proklet, da cijeni vise tudje nego svoje :roll:.
Cim pise da je sa zapada, odmah automatski bolje je od nasega :axe:, mos misliti :butthead:, da ljudi samo znaju kakvo oni :toimonster: plasiraju na nasa trzista
Licno nemam ni jednu sortu, ali sam se susretao sa Primom, veoma je lijepa na oko ima onu tamno crvenu boju i voma rano stize, cak prije gale
Ima li tko sorte Prima i Florina ?