P
pauk
Guest
Ljudi, jel jos rano za "plavo" spricanje i uljem jabuke?
:mur: :mur: :mur:
Ubit ću nekoga.
Sada sam bio u vočnjaku i pokrali su mi male grančice. Obrstili su mi 7 stabala i pokrali male grančice za precjepit.
Uff kak sam ljut.
Sada ne znam što uopće da napravim sa tim vočkama. jebene vočke sada umjesto da imaju bočne grane koje sam puštao izgledaju kao šibe. etaže koje su bile na nekih 50 cm nestale i ostale šibe visoke. joj joj joj...
šta, šta da učinim ja.
Da najgore mi je što nije sa većih stabala uzimao grane pa jedna grana više manje, nego doslovno sve dvogodišnje sadnice obrstio. Uopće ne znam kaj da napravim. Bočnih grana više nemam.
Ne znam kako da ih orežem a da na nekaj liče. gdje da režem sada da krenu bočne grane?
Je si ziher da ih neko mazno ,zeko ju tak lijepo odreže ko škarama uh da vidiš kak je pedantan .
Da najgore mi je što nije sa većih stabala uzimao grane pa jedna grana više manje, nego doslovno sve dvogodišnje sadnice obrstio. Uopće ne znam kaj da napravim. Bočnih grana više nemam.
Ne znam kako da ih orežem a da na nekaj liče. gdje da režem sada da krenu bočne grane?
Pošalji ih kod mene ja im sve badave dam ima ih i dobrih za peć,jer sam radio rekonstrukciju uzgojnog oblika.Ubit ću nekoga.
Sada sam bio u vočnjaku i pokrali su mi male grančice. Obrstili su mi 7 stabala i pokrali male grančice za precjepit.
.
Pošalji ih kod mene ja im sve badave dam ima ih i dobrih za peć,jer sam radio rekonstrukciju uzgojnog oblika.
Uslikaj ako imaš vremena da vidiomo šta se može izvući od toga što je ostalo.
meni je pink lady no.1 od svih po svim karakteristikama ,okus mi je savrsen dok je jedemBudem uslikao,
ma šta. plakat.
U subotu mi dolazi neki vočkar da vidi jel se može nekaj od toga i napraviti ili samo da se plače.
Jedan mi je tip rekao- da sam trebao skinuti etikete koja je koja sorta, jer su sigurno po sortama krali.
(krali zlatni deliše i nešto topaza)
usuput danas sam vidio jednu pink lady jabuku koja je bila ostavljena na hladnom (u kučici - ne hladnjači) preko zime. Baš sam zadovoljan kako je dobro izgledala.
granny je već dobila boje iznutra a zlatni deliše je sav smežuran. Pink lady je super izgleda.
nemogu ubaciti slike : kako se radi da bih isterale bočne grane na mestima gde je tebi poželjno . Običnim nožem zasecaš koru stabla na svakih pet cm. gde bih hteo novu granu ,(a nepostoi lisni pupoljak pontecial za novu grančicu). :drink:Uslikaj ako imaš vremena da vidiomo šta se može izvući od toga što je ostalo.
nemogu ubaciti slike : kako se radi da bih isterale bočne grane na mestima gde je tebi poželjno . Običnim nožem zasecaš koru stabla na svakih pet cm. gde bih hteo novu granu ,(a nepostoi lisni pupoljak pontecial za novu grančicu). :drink:
Pitanje: koliko gusto saditi Jonagold sadnica od sadnice pošto će biti u jednom redu i tako isto i za Idared ?.
Kupio sam nešto sadnica Jabuke i ovih dana ih sadim, radi se o maloj količini.
Dali ove sadnice šta vrijede.
U mene stari je znao zasaditi par voćki tu i tamo, ja nikad tako da su ovo moje prve voćke.
Pitanje: koliko gusto saditi Jonagold sadnica od sadnice pošto će biti u jednom redu i tako isto i za Idared ?.