pomogao da,kako ne,kad budeš vidjeo slike bit će ti jasnije,orežem ja to i rodi to kao i svake godine ali kao što sam rekao neke sitnice mi baš nejdu pod kapu a ovi ovdje koji imaju jabuke vjerovao ili ne ne znaju ni oni ,kažu ma orežem ja to i bitno da rodi,nemaju baš znanja u potpunosti,većina njih misli da zna dok ih nešto ne pitaš,i stalno su na seminarima rezidbe haha. njoko jel će svaka jednogodišnja ove godine formirati pupove i nagodinu roditi ili,mislim ono drvni pup i cvjetni ili? to za uvijanje i stavljanje u vodoravni položaj grana znam.
dane001@ ima se kod tebe rezati fajn dosta ali polakše,pretjerana rezidba daje još jači vegetativni rast,tako što sada si izrezao na tim mjestima će krenuti novi ovogodišnji prirast ali to riješi zelenom rezidbom.
Lane je bilo za zelenu rezidbu i da i ne tko mnije imao roda kao ja zbog mraza da jer je ionako voćka bila oslabljena jakom sušom,tko je imao roda opet zbog zasjenjivanja plodova od ožegotina bolje je bilo ne.
Što se tiče jednogodišnje ako je ishrana adekvatna ,voda i razuman plod na voćki onda da ali npr ako imaš jako puno plodova oslabljena sušom i slabo hranjena a da ne pričam bolesti i štetočine također mogu odgoditi diferenciju cvijetnih pupova za nagodinu.
Još jedan važan činbenik je svijetlost krošnja mora biti prozračna,i normalno još je tu dušik na koji se mora dati voćki za diferenciju cvijetnih pupova.
Tako da ima puno činbenika ako dobro paziš sve 5.