powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
mislim da nisi shvatio sta mlada dama treba, treba joj pomoc u izradi diplomskog rada na navedenu temu, neke stvari je rijesila a za nke treba pomoc..
Zdravo svima... Idem u drvno preradjivacku skolu i zavrsna sam godina... za zavrsni rad izabrala sam drovere imam svu literaturu sem alata i masina za podizanje i negovanje drvoreda... Ako iko da zna nesto o tome bila bi zahvalna da napise... Nadam se da sam na pravom forumu
Imam problema na jabuki, kako se riješiti ovih štetočina ima li kakvih rješenja.??
Hvala za link, slikano je juče pred veče zasađena negdje sredinom 3 mjeseca.Ne znam kakva ti je to štetočina, ali imam prvo pitanje. Ova fotografija je nova? još uvijek cvijetaju cvijetovi.
ako da onda imaš samo jedan oddabir. Maverik 2F- on ti je insekticid koji može ubiti te štetočine ali ne smeta pčelama. Ne znam gdje ti to možeš nabaviti ali ja sam u zagrebu gledao 1L Maverika ti je cirka 250 maraka shake):
Ako je već ocvalo onda možeš sa bilo kojim insekticidom - sistemikom pa će poubijati sve te gusjenice i ine stvari.
http://www.chromos-agro.hr/upload/brosure_2013/vocarstvo_brosura_2013jabuka.pdf
Ima toga dosta pa generalno možeš svašta uzeti.
Hvala za link, slikano je juče pred veče zasađena negdje sredinom 3 mjeseca.
Sada gledam mrava ima na jabuki i na cvatu jako puno, ovu godinu ostaviću 1/2 ploda ostalo sve skidam.
Neznam dali šta vrijede neke ljepljive trake pa daih stavim na jabuku bliže zemlji.??
u početku je redovito davala plodove, no zadnjih par godina ako i da, nisu nešto. recimo prošle sezone je dala plodove, ali su još nezreli počeli padati sa stabla i nismo imali puno sreće od toga
1. jabuka nije procvala, nema gotovo ništa cvijetova. što se može napraviti po tom pitanju i zašto se to dešava?
2. kora joj je puna rana, poprilično je oštećena, rane izgledaju kao da je stablo netko grizao. danas sam u poljoprivrednoj apoteci kupio vosak te sam namazao rane. što napraviti po tom pitanju? da li sam pogriješio što je nisam krečio, da li je to razlog ovakvih rana, i da li ću nešto postići ako je sad pokrečim?
Uši?Meni je na pojedinim jabukama počeo crveniti list, koja je to bolest da suzbijem?
Uši?
Bilo koji insekticid?
Jel su to neke crvene uši, inače sam išao s insekticidom prije ovih kiša.
Dimetoat (Chromogor, Zagor, Rogor) ne smije se mješati sa mankozebom, cimoksanil i dimetomofrom.dali mogu mjesat score sc 250 i chromgor 40
neznam kako da vidim dal se to smje mjesat ili ne
hvala
Dimetoat (Chromogor, Zagor, Rogor) ne smije se mješati sa mankozebom, cimoksanil i dimetomofrom.
Znači sa Score 250 može y):
Samo sistemični insekticid s kontaktnim teško je suzbiti a to ti je Jabučna uš šiškarica.
znači sistemični insekticid tipa Calypso,Rapid,zagor idr ima ih jako puno.
Može i Dali? To ću leđnom prskalicom riješiti jer nema puno, desetak jabuka.