• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jabuke

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,981
@zoran89 Ovo na 2 kata isprobavas mozda zbog mraza?gledao na poljoprivrednoj nesto da isrobavali sa marelicama da ostavljali grane vise pa su kasnije cvale i time prezivjele mraz...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,470
@zoran89 Ovo na 2 kata isprobavas mozda zbog mraza?gledao na poljoprivrednoj nesto da isrobavali sa marelicama da ostavljali grane vise pa su kasnije cvale i time prezivjele mraz...

Ne. Nego zbog okretanja traktora. To mi je na početku reda. Pa mi donje grane smetaju, a višnja ne voli vreteno. Pa mi na pamet palo da radim duplu vazu. Gdje ću prvi kat rezati da mi ne smeta za traktor. A gornji na rod.

A i nekako mi se činila da to želi. 🤣🤣🤣

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,577
Morat ću i ja u voćnjak. Ja bi jače rezal, mama bi slabije, onda moram čekati da se okrene pa tek onda čvak na brzinu

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,203
Evo i mog vocnjaka. Nisam slikao sve, ima još. Sam se učim i trudim.
I ja se učim ali nikak da naučim. To zaključujem iz puno vodopija koje redovito svake godine izbijaju. Na voćkama koje su prijašnje godine jako rodil, ima ih nešto manje, a na ostalima više. Čital sam da se to rješava ljetnom rezidbom, ali da treba biti oprezan jer se nepravinom, ili nepravovremenom ljetnom rezidbom može uzrokovati veća šteta. To je razlog zakaj ne primjenjujem ljetnu rezidbu.

Jabuka uglavnom imam za svoje potrebe, nekad cijelu zimu, a nekad, kao ove godine i dulje. Kad ih ne bi tak puno zagnjilo, bilo bi do prvih ljetnih.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,012
Ja što sam stariji "to sam gluplji" po pitanju rezidbe i zaštite voćaka. Moje godinama prikupljano i stjecano znanje, danas ne vrijedi ni "pišljiva boba". To ja tvrdim, ne Vi...

Najnoviji postovi

Na vrh