• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jagode

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
ma ide to kod mene na brzinu nas dvoje supruga i ja odredimo šta ćemo raditi i dok ne završimo nema ništa drugo osim klope i kavice i td,a za pljeviti baš i nemam previše a špricanje radimo u duetu ona s jedne a ja s druge strane i udri.Sutra radim špricanje ili blaže rečeno zaštitu pa sam opet miran tjedan dana a pomalo i prihranu fosfor 11 44 11 pa tako redom, dok se ne zacrveni njiva...poz.jagodarima .........

dendi

Novi član
Tu od
7 Ožu 2013
Poruka
17
Evo i situacije u mene

0qzh.jpg

wgb3.jpg

iq0f.jpg

Posljednje uređivanje:

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
dendi zanima me koliki imaš prinos po sadnici,nešto uspoređujem a vidim da ti nisu previše bujne što se tiče lisne mase,mislim da kod nas u središnjoj hr. ove godine neće kasniti za vama dolje južnije .Moje su isto iscvjetale ali kod nas će da bude frke sa mrazevima evo sad najava za srijedu u jutro.budem stavio fotke za par dana dok poslikam i zamolim sina da to stavi na forum jer sam dibidus za te stvari ,nije moj fah...poz.....

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
gdje mrazevi pregledao sam sve prognoze i ne vidim ništa kritično,čak ne mislim navlačiti agril,a mala je vjerojatnost da bude -3 pa da izmrznu cvjetovi,

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
sada bi više volio malo mraza nego ove j....ne kiše koje nam baš ne idu u prilog .25.04 sam ubrao oko kile jagoda ali i proveo dan u uklanjanju jagoda zelenih koje su počele trunuti iako sam preventivu odradio sasvim ok.samo preostaje signum pa šta bude,mislim da će biti bolja cijena ove godine na tržnici jer ko ima jagodu na otvorenom znat će kakve muke stvara bortritis i koliko smanji urod : kakva je situacija kod vas ostalih jagodara?

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Kiša je kod svih, na otvorenom zna biti zeznuto, prije 2 godine nisam ništa ubrao za prodaju već samo za pekmez jer su plivali u vodi u najnezgodnijem trenutku.

Kiša je svaki dan, ali neka je blaga, odradio sam 2 zaštite signumom i nadam se proljepšanju u skorom roku. Kod mene još nema za brati, tek koja crveni a još ima i cvijetova čak, krećemo završnu prihranu i calcinitom onda do kraja...

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
ma ja se tješim što su moje na blagoj nizbrdici tj na brijegu ali opet kako ova kišurina pada isto im je kao da su u vodi,danas u sisku na tržnici već krenula prodaja cijena 20 kn kg ja se nadam da sam i ja u subotu u akciji: Samko ne razumijem ovo završna prihrana da li to znači da više ne prihranjuješ.ja svoje jedamput tjedno sad derem 9-12-36 a sredina tjedna kalcij nitrat sredinom tjedna i tako do kraja berbe.....

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Ma prihranjivati ću ja njih i u berbi ako bude vrijeme povoljno, za sada još jednom prihranim i završeno do berbe da vidim ishod, tako sam mislio. ja idem sa 10-5-26, kupujem ona mala pakovanja po 2kg, a nemaju jače od trojke ...

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
uh ubi me ova kiša samo gledam i plačem kako trulež napreduje,čistim trule već tri dana samo da spriječim širenje bortritisa a tek od ponedeljka najavljuju lijepo vrijeme.luda godina što se tiče jagode a i svega ostaloga ..... Šta se kod vas događa sa truleži ,meni ne pomaže ni preventiva u zaštiti ni swich,ni teldor,ni signum jer jagoda prektično se ne stigne osušiti grrrrrr...

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Nije ni switch svemoguć, jagode samo u zaštićenom prostoru. Svake godine ista priča, kad dođe berba onda dođe i kiša :(

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Jagode bez zaštičenog prostora i sjenila su živa pušiona,samo još na Balkanu se sade na otvorenom u ovim proljetnim kišovitim rokovima berbe...

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
za sada meni ne preostaje ništa drugo nego uklanjanje trulih a bogami nije veselo ni u plasteniku što se tiče truleži velik postotak vlage ihladnije vrijeme i eto ti ga na opet veselje, ma samo hrabro ne gubiti volju nešto se mora i baciti ali vidim kod prodavača da je dobra cijena pa će pokriti jedo drugo.Žena je na tržnici za sada 22 do 24 kn kg samo lagano.......

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
swich, 100%, kao što je neko rekao nije svemoćan ali najbolje riješenje u ovim teškim uvijetima. Nisam dugo gledao karencu mislim da je prije bila tri dana. Sad vidim da su produžili na 7 dana

Najnoviji postovi

Na vrh