N
novaera
Guest
Mi smo počeli šišati jučer i danas a kako stvari stoje kiša nas pere sljedeća tri dana tako da ostatak je na čekanju,...doh):
praksa je da je to vrlo nedefinirano zapravo ,ovaj primjer je više za firme ili obrte...pitaj u knjigovotstvu oni znaju najbolje...meni je bila kontrola i nisu imali nikakvih primjedbi....uostalom te naljepnice i mogu i ne moraju biti zalijepljene premda su kupljene,(nekorištene se mogu čak i vratiti)a ona knjižica je dokument koji je jedini obrazac kojeg si dužan ispuniti i taj obrazac je kod radnika a ne kod tebe...prema tome dođe li inspekcija ,mogu ti baciti soli na rep.
luckNemojmo brkati pojmove Opg,obrt.doo,itd..Ja kao mali porizvođač ne trebam radnika u sezoni svaki dan nego stvarno povremeno i bila bi ludost da moram prijaviti radnika kao da imam firmu koja ima 300 krava i1000 ha zemlje a takvi nemaju (većina) niti jednog zaposlenog????? Ovdje sve piše i to je trenutno važeći zakon u državi -Zakon o poticanju zapošljavanja NN 57/12. Isprintam zakon podcrtam ono bitno za mene Opg-ovca kupim par kupona i ugovor o sez radu i ja sam miran dok ne prođe jagoda pa zatim šljiva ,pa malo lubenica i gotovo.