Čuj ja ti mogu dat svoj omjer,mada znam da se mnogi neće složiti s mojom recepturom,ali ja sam zadovoljna, nemam postotak,nemam kilažu nego ja to radim po mjericama,imam neku malu mjericu i smutim im hrane u kantu koja mi je za nekih 5-7 dana,tako da mi smješana hrana ne stoji dugo,sve žito mi je izšrotan
3 kukuruza
2 soje
1 ječma
1 kncentrata za nesilice
e sad ovisno kolika ti je grabilica/mjerica, do 5% količine stavim suncokret,uljanu repicu i lucernu,i sve to posolim s kostovitom
tri puta tjedno im možeš davati zelenje,ribanu jabuku, mrkvu.....,jer ako jedu zelenje svaki dan dobiju zelenu proljevastu kakicu,bar moje, opet kažem svatko hrani drugačije
i svakodnevno trebaju imati pijesak sa školjkama za perušanje,dobra preventiva protiv tekuta a i te školjke u pijesku su im za želudac dobre
nisam najpametnija i ne mogu pravim se da znam sve o prepelicama i ne bi da se sad neko obruši na mene da ja radim krivo i da to nije dobro, mene je savjetovao čovjek od kojeg sam kupila prepelice jer ih je on hranio na sličan način i nisam im htjela bitno mjenjat prehranu, nesu krupna sjajna jaja, perje im je dobro, kakica uredna........