• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JARA ZOB sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
ljepo,ljepo...samo me zanima koliko internacional ima ks i kako se ponaša sa tanjuračom,dali mu nefali pr. pogon??

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Ja sijem samo oko 2h zobi i kad sam posijal rano bilo je zobi,ali kad sam posijal u 3mj ništa, preresla ju ambrozija tako da se nije mogla brat. To je moje iskustvo!

N

Nick14m

Guest
ljepo,ljepo...samo me zanima koliko internacional ima ks i kako se ponaša sa tanjuračom,dali mu nefali pr. pogon??

te sam tanjurače posudio od susjeda, on ima MF-a 3070, International ima 80 ks, prvi puta sam radio s tanjuračom, mislio sam da neću moći, još ni zemlja nije bila skroz suha, ali išlo je lijepo, čak i u brijeg nije bilo problema...:)

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
te sam tanjurače posudio od susjeda, on ima MF-a 3070, International ima 80 ks, prvi puta sam radio s tanjuračom, mislio sam da neću moći, još ni zemlja nije bila skroz suha, ali išlo je lijepo, čak i u brijeg nije bilo problema...:)

meni se malo čine velke za taj traktor i da mu fali prednja vuča,ali sad kad ti kažeš da netreba onda sam se uvjerio. Jer kod nas ljudi sa traktorom od 80ks vuku tanjurače od 28 diskova

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
evo par slika zobi koja je posijana prije tjedan dana.
usjevi2011010.jpg

usjevi2011012.jpg

usjevi2011011.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
na prvoj slici se vidi da na nekim mjestima i nije baš najbolje zatrpana,ali klicu je bacila većina sjemena.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Lijepa parcela,uf da je meni jedna takva a ne ovi uski komadi. Josipe ajd molim te sliku zetora 50 u tu temu ubaci. Kupio bi jednog pa koji savjet bi dobro dosao

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
da tabla je odlična ali je bila dosta zapuštena jer je čovjek koji ju je obrađivao nije radi kako treba.mislim da će ona poslije zobi biti odlična za sjetvu repice.
slike od zetora ću ti postaviti uskoro i to vjerovatno sada kakda ovih dana budem išao u prvu prihranu repice,ječma i žita.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
koliko ide cca kg zobi na hektar ako se sije ručno?
CCA oko 150-180 kg/ha ovisno o klijavosti sjemena.
Ako imaš s tavana ide više, ako kupiš sjemensku ide manje, tj kad kupiš piše ti na pakiranju koliko ide na ha.

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
CCA oko 150-180 kg/ha ovisno o klijavosti sjemena.
Ako imaš s tavana ide više, ako kupiš sjemensku ide manje, tj kad kupiš piše ti na pakiranju koliko ide na ha.

ma da čuo sam brojke u rasponu od 120-180kg ha, al koliko sam shvatio to je norma za sijačicu koje ja nemam pa sam računao da treba pojačat normu s obzirom da sijem ručno. riječ je o kupovnom deklariranom sjemenu

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Recimo ja sijem s rasipačem što ti dođe slično kao i ručno, jer ide više kg nego sa sijačicom.Sijem 165 kg/ha, kupovno sjeme. Nadam se da ti je pomoglo.

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
Recimo ja sijem s rasipačem što ti dođe slično kao i ručno, jer ide više kg nego sa sijačicom.Sijem 165 kg/ha, kupovno sjeme. Nadam se da ti je pomoglo.

je, hvala ti.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh