treba samo malo biti čovjek i imati muda
da vidite samo kako nakon strpljivog 1,5godišnjeg čekanja jednog jebenog i nepotrebnog papira, kad mi je napokon pukao film, i otišao sam kod dotičnog gosp.u državnoj službi , koji mi taj papir nije htio dati....
samo sam došao na vrata i pitao jel ima papira ili ne....
-kaže nema (nije stigao iz ZG)
moje sljedeće pitanje je kak mu se zove šef i gdje mu je ured...
naravno to mi nije htio reći.... ali zato postoji portir....
koji me najavio i poslao dotičnom načelniku
kad sam načelniku objasnio zašto sam došao, prvi odgovor je bio...
pa znate..., pa to su u ZG... itd itd itd
kad sam mu ja rekao da mogu nabavit dokaz da je papir stigao (urudžbeni)
i da sam na pijaci dobio ponudu za cca 100E da mi se srede papiri (ali ljudi moji papiri su bili uredni samo ih je jedan gospodin malo sakrio)....
u roku nekoliko dana sve sam riješio...
dotični gospodin neradi više taj posao ali još je na državnim jaslama(iako vjerujem da ni maknut zbog mene
)
sad nakraju mi je žao što se službeno nisam žalio ministarstvu, ali opet vjerujem da sam i ovak postigao cilj, a to vrijeme još nije bilo zgodno za žalbe protiv DRŽAVE (kako je spomenuti gospon protumačio moju ljutnju)
poanta ove priče je ili šuti i trpi - budi ovca
ili plati mito -budi ovca
ili se bori za svoja prava- ??????(antihrvat)
a da se osvrnem na g,Batada
provokator po definiciji
Agent provokator je osoba koja je infiltrirana u organizaciju ljudi i čiji je zadatak poticati članove ili čitavu skupinu na opasne ili nezakonite činove čijim počinjenjem mogu se ciljana skupina može kompromitirati.
Agentima provokatorima se koriste državne vlasti, policije te tajne službe.
u našem slučaju oni su dobra stvar jer otkrivaju loše i pokazuju dobre, zašto lopove ne tući njihovim oružjem
i na kraju kako kaže vic iz 24 sata:
:finga: osobno nemam ništa protiv ljudi iz državne birokracije, pa oni nikad nikom ništa nisu napravili