• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jezik naš svagdašnji

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Mi malo stareši članovi foruma pamtimo dane kad nije bilo na ovom našem forumu potrebe za izmišljanjem riječi na koji način bi okarakterizirali određenog forumaša.
Nije bilo važno ko se prignul da skupi lovu, ko je imal, a ko nije..... pljuštale se čestitke kad si je neko novi stroj kupil, a isto tak i kad si je neko nove tačke kupil.
Skupljalo se i darovalo forumaše kojima je trebalo. Nebitno dali je to bilo stočna hrana, pomoč u novcu, pomoč sa savjetima, pomoč sa rukama.....
I sam sam sudjeloval u par forumskih akcija, neke i organiziral, u kojima sam pomogel svojim rukama. Na neke sam otišel sam, a jednom prilikom nas je otišlo par (tak da za to imam živuče sjedoke)..... tam smo čoveku pomogli, malo se podružili, naravno, uvijek se fino pojelo i popilo se i svi su bili sretni i ponosni na to.
Ona organizirana druženja u Gudovcu ne treba ni spominjati....
Mi malo bolje srameči smo se privatno našli i upoznali....
Razmjenjivalo, djelilo i poklanjalo se međusobno šakom i kapom, dijelovi, alat, sve kaj jednom nije trebalo, a drugome je.... radile se usluge... a sve zahvaljujuči forumu.
Ne velim da danas baš ničeg nema, ali je postalo rijetkost.
I sam sam dobil par poklona od nekih forumaša. Bilo je nematerijalnih, a kad je zaškripalo bilo je i materijalnih...hvala im još jednom za to.
A danas, samo desetak let kasnije...... ko zna kaj bu još za deset.
E, tak je negda bilo. Kad god je kaj trebalo našli su se prijateli za pomoć i nišče nikomu nije bil zaviden i jalan. Ve su došla druga vremena i druga pravila. Zavist i jal. To se vidi i na forumu i to me potaknulo da otvorim ovu temu u nadi da bu to moj mali doprinos i nada da se bu nekaj promijenilo na bolje. Možda je pristup krivi, ali za drugi nisam znal. Veselimo se tuđim uspjesima kak da su naši i bumo sretniji i duševno zdraviji.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
Kako se kod vas zvalo ono, čovjek dela kuću i treba mu pomoć (zidanje, betonaža, pokrivanje....!)
To je išlo pod normalno, naročito subotu i nedjelju.
Zvali smo "krvavi dan", ne znam zašto. Radilo se, pilo, jelo, zezalo......

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Subote, nedjelje i 1. svibanj obavezno.... večini prijatelja sem bil na mešalici gda su se delali temelji za hiže ili su se betonirale ploče. Zato nisam imal problema gda sem iskal težake za svoju hižicu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,783
Je, krvava nedelja i svi su se s veseljem odazvali... i sam sam okolo išel, a tak mi je bilo i vračeno.
Nema ni toga više
Možda bi i bilo da je Juge,
Danas malo ko kuču gradi, a ko i skupi lovu da ju gradi zakoni ga sprečavaju da sam radi. Treba sto dozvola, sto potpisnika i izvođač koji ima školu za to.
A na gradilištu par niže obrazovanih koji moraju zaraditi za sve ove gore navedene...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
I onda dođe potres i čija hiža ostaje?
Jednako se ruši i ona od nadzora sa certifikatom i ona zidana bez papira!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,783
Zaboravili ste sa ste radili u firmama u kojima ste se do srijede skrivali po kutevima da bi izravnali tetive od krvavog vikenda...
Kaj bi se skrivali, to se vi tipkaroši danas skrivate ;)
U ono vreme nakon krvavog vikenda si imal slobodne, plačene, odrađene dane do srijede

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Zaboravili ste sa ste radili u firmama u kojima ste se do srijede skrivali po kutevima da bi izravnali tetive od krvavog vikenda...
Sramotno, svi smo za tebe bili zgubidani. Samo si ti zaslužnik, radnik, stručnjak - a da, zato mi svi drugi moramo "zaprti gubec", komentar ti je...
Interesantno kako si hvale i pažnje, te ne kritike vrijedan 🤔

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Može tak, samo nek ne generaliziramo i prostačimo previše po drugima, koje nikad nismo upoznali.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
točno , zato ja nemam kuću za odmor na moru nego se hladim vikendom u državnoj šumi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja se zapravo ne žalim , ali ne razmumijem od kud snaga ljudima da betoniraju uz to i popiju preko vikenda a u pon. su spremni za okove kapitalizma ...zato i vole jugu .to sad ja i takvi kao ja to odrađujemo ..i joža je znal za kredite ..mazil ih je i pazil da bi ga štovala još jedna generacija ..
rata kredita nakon 7-8 godina je bila kutija šibica ...fuj

njegova djeca i zet su duplo više školovani od njega , pa pitam ja da li budu oni toliko "stvaroili" kao on , NE , ali oni odrađuju kaj on safta jajca

evo članka ...koga je tito zadužio ranih 80 pa do 2041 g.?
ni ja neću doživjeti tu godinu a njegovi unuci su stariji od mene

da se razumijemo , danas se radi potpuno isto ..ali danas dolazi zapovijed izvana a ne iznutra

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
I, čitam ovaj forum i mislim,može li biti još jadniji? Nije za vjerovati ,ali stvarno može.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kad smo več kod podpora, poticaja, ulaganja..... baš mi danas kolega pripoveda da je dobil 50 soma važeče valute i da bu dobro razmislil kaj dalje
Joj sve se to zna dobro, najlakše je živet na tuđoj grbači i jafkat doma, onaj ko zbilja nekaj dela i proizvodi taj nema vremena za kukanje ak kaj hoće proizvodit, oni koji stvarno nekaj proizvode i žive od toga, a ovi prodavači magle kaj se jadaju nisu se vrući napili vode u životu. Zato imaju cajta da neznaju kam bi snjim, ma daj me nemoj, da su se nadelali do sad sad bi uživali, Celi život niš ne delaš onda pod stare dane nekaj drobiš i trabunjaš. Nismo mi bedasti, vidimo kaj oni delaju i kaj nama prestavljaju da jesu, a ustvari nisu.
Al se delaju da su oni neki kakti fol proizvođači, jesu al magle. Neki ne popiju terapije pa neznaju kaj pišeju. Nek se i oni vesele, al nažalost na krivom mestu su.
Jer onaj ko nekaj dela ne igra mu kad bu i kaj bu dobil, on dela pa kad dojde dobro dojde, ne ovise od toga.
Danas onaj kaj ima 20 lješnaka i 5 oreha se dela proizvođač, a vrt doma nemaju, daj me nemoj, to je smijeh kaj oni nama plasiraju, i kak nam se predstavljaju, bolje da se zapreju u hlad u podrum i nek žive u svoja 4.zida.
Ali još najbitije ti isti kad neko traži savjet za te lješnjake ti proizvođači su tiho, jer nemaju pojma o tome kaj delaju. Nikad se nisu javili za pomoć i sa nekim savjetima. Nemaju pojma, samo znaju kak koga zahebat i pobrat te novce kaj imaju pravo, al takvi nisu za pomoći. Nisu oni krivi već niko to ne kontrolira kam naši penezi ideju.
Meni nije jasno de je ta kontrola? Ak si ti nekaj dobil, pa čekaj da vidim kaj si ti stim napravil i proizvel? Ha? A ne da prijaviš nije uspelo. I tak ukrug, fora je u tome kaj je to cilj, ne delat, ne mučiti se, ne vruć vodu piti,niš ne obrezivat, niš ne okapat, ne niš proizvodit a novce pobirat i jadat se.
Istina je nekaj drugačija nek se oni deklariraju.
Mi kaj pošteno delamo nama nije sila se jadat i kukati.
Ko nama kaj da.? Ko nama kaj kupi? Sami od svojega rada. Al oni nisu takvi, oni sve čekaju besplatno. I još trube njihovo je najbolje. O Bože dragi prosvjetli ih.
I mi kaj se ozbiljno bavimo poljoprivredom znamo itekak kakav je to posel, nemamo vremena cvilit na mesečinu jer treba delat.
Treba delat da se bi vrući napili vode.
Mene nije sram posla na poljoprivredi, i šumarstvu kaj se profesionalno bavin.
Sramota kakvi sve ljudi ima i kakvim se predstavljaju i hoćeju da im vjerujemo.
I stalno nam nekaj namečeju kak su oni u pravu. Uvijek samo svoja mišljenja guraju knama, nismo mi čoravi zakaj to delaju.
Oprosti im Bože neznaju kaj lupaju.

Najnoviji postovi

Na vrh