Kad smo več kod podpora, poticaja, ulaganja..... baš mi danas kolega pripoveda da je dobil 50 soma važeče valute i da bu dobro razmislil kaj dalje
Joj sve se to zna dobro, najlakše je živet na tuđoj grbači i jafkat doma, onaj ko zbilja nekaj dela i proizvodi taj nema vremena za kukanje ak kaj hoće proizvodit, oni koji stvarno nekaj proizvode i žive od toga, a ovi prodavači magle kaj se jadaju nisu se vrući napili vode u životu. Zato imaju cajta da neznaju kam bi snjim, ma daj me nemoj, da su se nadelali do sad sad bi uživali, Celi život niš ne delaš onda pod stare dane nekaj drobiš i trabunjaš. Nismo mi bedasti, vidimo kaj oni delaju i kaj nama prestavljaju da jesu, a ustvari nisu.
Al se delaju da su oni neki kakti fol proizvođači, jesu al magle. Neki ne popiju terapije pa neznaju kaj pišeju. Nek se i oni vesele, al nažalost na krivom mestu su.
Jer onaj ko nekaj dela ne igra mu kad bu i kaj bu dobil, on dela pa kad dojde dobro dojde, ne ovise od toga.
Danas onaj kaj ima 20 lješnaka i 5 oreha se dela proizvođač, a vrt doma nemaju, daj me nemoj, to je smijeh kaj oni nama plasiraju, i kak nam se predstavljaju, bolje da se zapreju u hlad u podrum i nek žive u svoja 4.zida.
Ali još najbitije ti isti kad neko traži savjet za te lješnjake ti proizvođači su tiho, jer nemaju pojma o tome kaj delaju. Nikad se nisu javili za pomoć i sa nekim savjetima. Nemaju pojma, samo znaju kak koga zahebat i pobrat te novce kaj imaju pravo, al takvi nisu za pomoći. Nisu oni krivi već niko to ne kontrolira kam naši penezi ideju.
Meni nije jasno de je ta kontrola? Ak si ti nekaj dobil, pa čekaj da vidim kaj si ti stim napravil i proizvel? Ha? A ne da prijaviš nije uspelo. I tak ukrug, fora je u tome kaj je to cilj, ne delat, ne mučiti se, ne vruć vodu piti,niš ne obrezivat, niš ne okapat, ne niš proizvodit a novce pobirat i jadat se.
Istina je nekaj drugačija nek se oni deklariraju.
Mi kaj pošteno delamo nama nije sila se jadat i kukati.
Ko nama kaj da.? Ko nama kaj kupi? Sami od svojega rada. Al oni nisu takvi, oni sve čekaju besplatno. I još trube njihovo je najbolje. O Bože dragi prosvjetli ih.
I mi kaj se ozbiljno bavimo poljoprivredom znamo itekak kakav je to posel, nemamo vremena cvilit na mesečinu jer treba delat.
Treba delat da se bi vrući napili vode.
Mene nije sram posla na poljoprivredi, i šumarstvu kaj se profesionalno bavin.
Sramota kakvi sve ljudi ima i kakvim se predstavljaju i hoćeju da im vjerujemo.
I stalno nam nekaj namečeju kak su oni u pravu. Uvijek samo svoja mišljenja guraju knama, nismo mi čoravi zakaj to delaju.
Oprosti im Bože neznaju kaj lupaju.