• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jezik naš svagdašnji

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja mislim da su oni stavili na usis taj komad metalne cijevi više radi toga da ga ne može usis spljoštiti.
Ne vjerujem da nisu bili u stanju napraviti dugačko S crijevo.
postoji usisno crijevo koje se ne može spljoštiti da je dugo 100 metri na ne 35 cm.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
To kolega, tocno si me procitao u dlaku.
Samo, more me bas ne zanima i jos ne znam jel budem isel, ali normalno, debeloga auta od poticaja budem kupil.
I ovako ih nisam za inat dizal s racuna vec par godina i mislim da bi mogel neki dobar nišan (Mečka) izaći.
Jbg, nemre svakome biti dobro ko meni, vani +35, u kabini za 3,4 stupnja vise, makar i klima radi 😆.
Neko se kupa na moru, i vozi brodove, a neko se kupa u znoju i vozi kombajne i balirke.
Al mislim da je ovima oznojenima bolje, dok stanu ispred ducana ili birtije, piva klizne niz grlo dok si rekel keks, i momentalno nam spasi život.
E moj Ivane, tebi se izgleda sve čokoladice rastope u kabini. :unsure: :ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ivek ti bar priznaš, to se cijeni, a ne ovi kaj nam farbaju oči.
Isto je ko da ja velim da dobim 800 kil kuruze i da se bavim profesionalo poljoprivredom.
I da sam proizvođač, pa koga bum ja spasil sa tih 800kil?ni sebe nemrem.
Ovi samo gledaju da žepe napune a nije ih briga ak buju kaj proizveli.
Kakav si proizvođač ak proizvodiš 4kile oreha i 29kil lješnjaka? Kužiš? Pa nemreš to trubit i skakati na sve strane.
A poticaje masne pobirat, jel to ok, jel to uredu? Nek sam ja babaroga al to meni smeta. I nije fer da se nama tu nekaj drugo predstavlja.
Evo ti fer delaš i trebal bi bit uzor drugima.
Delaš i ščim delaš skidam ti kapu, a to puno ljudima ne paše.
Svi se jadaju i gunđaju. Ti delaš i tiho si.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
postoji usisno crijevo koje se ne može spljoštiti da je dugo 100 metri na ne 35 cm.
Neznam jel postojalo prije 50-tak godina, možda i je ali se niko nije dosjetil ili je bilo ovo lakše navuči nego neko tvrdo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Kad se radi o jeziku, a ova bi tema trebala biti vezana uz jezik, vidim da se miješaju pojmovi. Pa da vidimo kaj o tome veli Institut za jezik i jezikoslovlje.

"Babaroga" se obično koristi za opisivanje imaginarnog lika, često u pričama ili bajkama, koji zastrašuje ili plaši djecu. To je vrsta mitološkog ili folklornog bića koje se povezuje s negativnim ili zastrašujućim ponašanjem.

S druge strane, "budala" je izraz koji se koristi za opisivanje osobe koja se smatra glupom, naivnom ili nerazumnom. To je derogativni izraz koji se često koristi kako bi se izrazila negativna procjena nečijeg ponašanja, odluka ili intelektualnih sposobnosti.

Dakle, glavna razlika između izraza "babaroga" i "budala" leži u tome što se "babaroga" odnosi na imaginarno biće koje plaši djecu, dok se "budala" koristi za opisivanje osobe koja se smatra glupom ili nerazumnom.

Najnoviji postovi

Na vrh