Dečki, da napišem još jednom.
Točno je da sam bil zainteresiran za taj traktor iako nisam uopće fan JD-a, ali neku sigurnost mi je ulijevao znajući da je več 15 god u selu, pa ajd reko možda bi se to isplatilo kupiti, al bil sam i dalje skeptičan pošto taj traktor nije nikad radio ni 200 rh god, zadnjih godina nije nikaj radio, a kod mene bi došao na 500-600 rh godišnje i bojao sam se kvarova/popravka, možda bi sve bilo u najboljem redu, al bio je dosta zapušten. Sad prije prodaje je bio kod majstora, nešto su ga servisirali za prodaju, curjelo je tu štošta iz njega pa su mjenjani semerinzi razno-razni, pumpe predihtavane...ja sam sve to znao, bilo koji drugi kupac nije.
Pregovarali smo 2 mj. oko cijene, nisam htio nikako dati 10.000€ jer je to precjenjeno i previše za taj traktor, puno je i 9000€ za njega bilo jer njegova realna cijena s obzirom na godine i stanje je bila 8000-8500€ i to sam s puno ljudi raspravljao koji godinama voze samo JD traktore, rečeno mi je da sam lud ako dam 10.000€ za njega jer mogu očekivati razne kvarove, a to sve košta. Ja sam izašao s ponudom 9000€ i rekao sam mladom gazdi da ako ga ne proda da ga na jesen/zimu ja kupujem, uglavnom tak je to sve bilo, da sam bio baš nešto ludo zagrizao za njega ja bi ga kupio odmah.
Morate znati da sam ja mali poljoprivrednik i da bi jedva nategnuo neke novce za njega, pod uvjetom da bi morao prodati moj 565 i odreći se još dosta stvari za tu kupovinu, nadam se da me razumjete, nemam nikakve ušteđevine sastrane da bi imao keš lovu za traktor.
A i činilo mi se malo koda bi radije prodali traktor nekam dalje nego da ostane kod mene tu u selu, valjda je tak i moralo biti, ljudi imaju para i tak je to.
Velim još jednom, nisam baš zagriženi fan JD-a pa mi nije toliko žao kaj je traktor prodan, želim svu sreću novom vlasniku.
Nego da ostanemo u temi...
Na ovog sam naletio jučer u oglasima, tu je u susjednom selu, predpostavljam kod švercera, cjena nije loša i spremam ga se otići pogledati i probati, taj bi možda još i bolje zamjenio 565.
http://www.njuskalo.hr/traktori/prodajem-traktor-marke-john-deere-2040-oglas-23026042