Neću komentirati Šanana ništa osim ove tvoje izjave o cijeni.
Si se u skorašnje vrijeme raspitivao za nove traktore iste snage,opreme i tehnologije ili to tvrdiš tek tako, zato što si čuo od nekoga?
I u vrijeme kada sam ja kupio svoga JD-a, novoga jel, imao sam nekoliko ponuda na razmatranju, JD je bio sve ali ne najskuplji.
Cijene su se promjenile, trgovačke marže su ogromne, te na kraju krajeva konačnu cijenu određuje tvoja sposobnost pregovaranja.
O kvaliteti, dojmu i ostalome ne bi, pošto svatko ima različite ukuse, netko voli plavuše, netko riđe, a netko i ne bira itd itd.
Živio!
Ali kod nas nema racionalnog, razmišlanja neko za recimo 50ha ratarstva kupuje takav traktor, čista glupost. Takav traktor se isplati kupiti ako traktorist radi 8h na dan, a još bolje da rade 2 pa traktor na dan radi po 16 h (pa nek napravi 2000h na godinu), e onda se njegova kabina, getriba i kvaliteta isplati ali ako stoji doma u garaži onda hebiga. Svako mora znati kaj mu treba i dali mu uopće treba. Cjene traktora su danas utopiske, jučer sam gledal na landwirt.at novi SAME VIRTUS trakor 100-122ks, euro4 motor 3.6l deutz, full oprema za 100ks traktor 80000€. Pa se onda ti bavi poljoprivredom. Racijonalizacija je jedini ispravni smjer. Bolje kupiti M seriju a za ostale pare pokalcificirati zemlju, bar je novac bolje urotšen!
Taj gazda koji je kupil tog traktora ne radi vise od 40 hektara zemlje.. ali ako covjek ima novce zasto si nebi priustio nesto takvo.. inace iz istog smo sela i jako se dobro poznajem s covjekom..
njemu bude največa predost u odnosu na zekonju transport ,pošto mu jedne zemlje od drugih preko 20 km udaljene a i u njegovoj firmi ima jedan bivši dišo što si je kupio prije nekoliko godina jednog serije 6000 pa malo i da se pokaže a dade se još uvijek zaraditi sa strane,tko je radio sa PZ VP,zna o čemu se radi,uglavnom svako zna za šta treba stroj,meni najbliže razmišljanje je od Šanane,znaći sad bude i pokraj mene prolazio samo kad se otvori posao u poljima,nek mu služi što boljeartyman:artyman:
Neću komentirati Šanana ništa osim ove tvoje izjave o cijeni.
Si se u skorašnje vrijeme raspitivao za nove traktore iste snage,opreme i tehnologije ili to tvrdiš tek tako, zato što si čuo od nekoga?
I u vrijeme kada sam ja kupio svoga JD-a, novoga jel, imao sam nekoliko ponuda na razmatranju, JD je bio sve ali ne najskuplji.
Cijene su se promjenile, trgovačke marže su ogromne, te na kraju krajeva konačnu cijenu određuje tvoja sposobnost pregovaranja.
O kvaliteti, dojmu i ostalome ne bi, pošto svatko ima različite ukuse, netko voli plavuše, netko riđe, a netko i ne bira itd itd.
Živio!
Glupo je da se ne raspravlja i da se ne podjeli misljenje, u redu je dok to ne predje u svadju. U tome je smisao foruma.
Ima jedan kravar blizu mene takav traktor sa mislim 80ks i prednjim utovarivačem, samo riječi hvale, traktor super izgleda i tak ide. Traktor je dosta skup, i osobno bi kupil M verziju jer ona ipak dojde cjenovno bliže agrofarmu, t5000 seriji i kompaniji. Traktor ima šasiju tak da s utovarivačem je idealna kombinacija za teški kravlji gnoj.
Sad malo gledam slike i vidim da je 5100R zapravo isti 5820, znači ubiti stavili su na mala kola malo jači motor...onako ugrubo rečeno.
A to je ono kaj mene osobno najviše smeta kod svih tih novih traktora kaj nemaju dovoljnu težinu za svoju snagu. Sve su tu u globalu mali kompakti
Ja imam 5820 i kada sam ga kupovao rasmisljo sam da sacekam mjesec dana do 5r ili5m serije i preporucili su mi da uzmem 5820 jer ima puno bolji motor s manje elektronskih gluposti