Mjenjač i hidraulika zajedničko ulje transhidraol jd 50,ako nije starije od 1000rh ne treba ga mijenjati,promijeni samo filtere ,jedan je na mjenjaču drugi na hidraulici.Motorno ulje ne bi bilo loše original jd jer nije puno skuplje od ininog a puno kvalitetnije.Zračne filtere promijeniti obavezno osim ako vidiš da su dobri.JD ima zajedničko ulje za volan sa hidraulikom, jelda?
Dobit ću podatke kada je što mjenjano u ponedjeljak pa me zanima ovako okvirno oko ulja. Filter i motorno ulje sam danas riješio jer sam to uzeo ranije, mada trebam dobiti i nekih dijelova i potrošnog materijala dok se pregleda skladište.
Točno tako..Te starije serije uz redovno održavanje idu i više od 25000rh bez velikih zahvata na motoru i mjenjaču dok ovi noviji svih marki rijetko koji pređe 12000 da se ne mora raditi ili motor ili mjenjač.Nekad su se pravili traktori da traju što danas nije slučaj.
Skinem čep i nema ništa unutra, samo ona cijev što dođe kao odušak valjda.Kak nemaš mjerač za hidrauliku?
Dobra serija,imamo ga i mi ,treba ga spojiti na laptop i provjeriti sate, vidjeti da li ima memorirano kakve greške,to bi trebao odraditi netko tko ima mogućnost dijagnostike i usput da generalno pregleda traktor.Koliko se vidi gume su mijenjane,znači dosta sati ili dosta transporta.Serija je dobra ali sve ovisi o stanju,održavanju i sl.Pazi da nije slučajno autopower mjenjač jer su takvi traktori jeftiniji a banana od mjenjača.