• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,528
maschio, zato sto autopowr mjenjac u 20 seriji nije najsretnije rješenje, mala zakašnjenja u mijenjanju ulja dovode do problema s mjenjačem i popravka od stotinjak tisuća kuna, zato je kod polovnog traktora puno sigurniji klasicni powrquad, isto tako autopowr mjenjač baš i ne voli oranje te je više za transport i slično. Noviji autopowri u 30 te R seriji traktora su druga priča i dosta su pouzdaniji.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,334
Zbog nekog razloga se grije, na 30 seriji pa nadalje je to valjda riješeno koliko znam.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Daj mi samo reci po kojem sudu si doneso taj zakljucak i zasto ih ugraduju u nove traktore ak su banana od mjenjaca?
Pitaj bilo kojeg servisera, ne samo jd vario mjenjač nego općenito svi vario mjenjači su puno kraćeg vijeka trajanja od powershift ili powerquad mjenjača.Auto power ili vario je kombinacija hidromotora i klasike a hidromotor je dobra stvar ali ne za velika i dugotrajna opterećenja.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,528
Jel se mozda tko susretao s ovakvim problemom, na 6620 Premium mi kazaljka okretaja padne na nulu i alarm pišti, ponekad se kazaljka malo oživi pa alarm usuti, ali vecinu vremena je spustena i pišti alarm, TLS ne odraduje i motor ima ogranicen gas (motor nije commonrail, vec sa elektricnom bosch pumpom).
Senzor radilice smo prije nekih mjesec-dva promijenili.
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,363
A kakvu grešku pokazuje? Možda glupo pitanje, da mu nije gas smanjen na onom potenciometru kraj klime?
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,528
Naravno da nije :)
Kad pokusam uci u dijagnosticki nacin da pokusam ocitat greske, prikazuje samo dIA i dalje ne mogu. Na ekranu primjerice ne pisu ni radni sati ni nista.
Kad je traktor na kontaktu a motor iskljucen, ukljuci se lampica od pritiska ulja u mjenjacu koja se prije nije ukljucivala na kontaktu.
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,363
I na našima se pali lampica od ulja u mjenjaču. Na 6830 se pali i tokom rada pa ga malo pustiš da odahne i teraj dalje...

Ne znam hoces uspjeti naci gresku, ali ovdje mozes pogledati

Ako ne onda na dijagnostiku oriđiđi😉
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,528
Sranje je to sto ne mogu uopce ocitati greske, sredisnji ekran ne pokazuje ni radne sate ni powerquad brzinu, a kad ocu ocitati greske samo pise dIA i dalje ne mogu.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Aham. Do sada zatvorio oko 35ha zimske, malo tanjuranja i tako. Iako su mu strojevi mali, razlika između toga kada on povuče 12-13km/h drljaču i Zetor sa 7-8km/h, nebo i zemlja.

Uglavnom, zadovoljan sam sa uloženo - dobiveno.
 

Antonio1111

Novi član
Tu od
11 Tra 2020
Poruka
1
Problem riješen bio prekid na tiskanoj ploči a riješio sam sam.......:(party):
sličan problem imo danas ugasim ga idem upalit nema kontakta na kontrolnoj tabli ne sija ništa neće upalit kad sam fa upalop na direkt onda se prednja vuča upalila i ne mogu ju ugasit
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
Može li netko provjereno reći, jesu li ovi traktori DOSLOVNO Zetor u zelenoj boji, ili je to nekakva kemija između JD-a i Zetora?

Dakle, ako nešto ode, odgovara li jedan kroz jedan dio za Zetora, ili ipak ne?

lot 8  (3).JPG
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,577
Oni kaj su se pri nama prodavali su bili čisti Zetor: 4340, 6340, 7340 s vanjskom hidrauličkom pumpom.
Ovaj na slici izgleda ko američki model (drugačiji tank goriva i prednji kotači.).
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,934
Meni tak s slike izgleda isti samo ima oklop, a vidim razliku u zaštiti alternatora, čisti hidraulični volan i možda još pokoja sitnica.
 

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
647
Pričal mi je jedan majstor kaj je radil u zetor servisu da je john deere kupil zetor firmu 1999. ili 2000. godine, ugl nebitno koje, i da su poceli farbat zetore u zeleno i ljepit JD naljepnice ali je nakon toga jako pala prodaja tih traktora. Nakon toga su vratili opet crvenu boju i opet je krenula prodaja zetora normalno... Tak je meni čovek rekel, a sad jel istina neznam. Uglavnom kaj se tiče motora i getribe sve je navodno isto, samo su nekakve sitnice razlika na vanjskom izgledu
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Bilo je rasprave o tome tu na forumu. Tko je sve pročitao znat će. Bila je jedno vrijeme nekakva suradnja zetora i jd ali su se nešto pohebali i to se raspalo. Navodno su ti jd bili pravljeni za afričko tržište ali kao i obično uvijek neki završi tam gdje nije namjenjen. Čak je bilo priče da je jd neke patente ukrao zetoru i zbog toga se raspala kompanija.
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
Znam ja kako je došlo do "zelenih Zetora", samo me zanima jesu li doslovno Zetori u zelenoj boji, ili ima neke kemije, a to me zanima radi dijelova jer je u planu kupiti takav nekakav traktor, a našao sam blizu jednog takvog JD-a.

Nažalost, nemam vremena ponovno čitati sve i tražiti gdje je to pisano.
 

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
143
Pozz, u pitanju je JD 4755 danas pri malciranju upalio lampicu da je visoka temp ulja u mjenjacu i pritom izgubio brzine, nakon sto se malo ohladio dobio je rikverc al s tim da je imao rikverc samo kad je kardansko vratilo upaljeno, poslje kad se traktor skroz ohladio dobio je i brzine za naprijed, al dogadja se da pri promijeni smijera naprijed, nazad kada je kardansko vratlio upaljeno gasi ga dok se ne promijeni smijer i kad se promijeni smijer opet ga upali, jel se ko susretao s takvim problemom, hvala
 

Najnoviji postovi

Na vrh