• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ovisno o godištu, vjerujem da dijelova ima jako malo ili uopće nema, a i ako ima, novi su sigurno papreni. Kad je to sve staro, nema se tu šta puno gledati, danas može raditi dobro, već sutra može otići nešto. Bitno da osovine nemaju lufta, remenje se ionako mijenja kao i ležajevi, a poderanost dijelova ne treba gledati, jer ipak su to stari strojevi.

Osobno bih možda prije dao prednost Claas Compactu. Europe ima i za kupiti i za dijelove, ali i to je stara raga. Deutz M900 serija još možda najbolja zbog dijelova, ali kažem, možda.

Sve ovisi o budžetu.
 

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
527
Pozdrav ekipa, sad nakon skoro godinu dana, stroj je isproban i za sad nemamo nikakvih zamjerki, stvarno lijepo radi, nisam nešto puno slikao, ali evo dvije slike iz oranja za ječam. 😀


Mlgd23A.jpg



S794nk0.jpg
 

dashimir

Novi član
Tu od
1 Stu 2022
Poruka
4
Pozdrav svima!

Maloprije sam se registrirao i ovo mi je prvi post ovdje. Zahvaljujem i na prijemu i nadam se poboljšanju mog znanja o Deere strojevima.

Imam prijatelj koji ima Deera 6800 i problem s njim da mu se uključuje špera sama od sebe. Kaže da se događa slučajno, samo od sebe, nema neke predradnje koja to inicira. Nekad to zna biti u stajanju, nekad u vožnji, ... uglavnom ne može tu grešku (samovolju) ponoviti kad hoće.

Zamolio me je da pogledam žice jer sumnja u neko oštećenje instalacije koje on ne vidi. Završio sam i radim u elektro struci, ali znam kako s takvim stvarima nije baš sve tako jednostavno, pa sam malo istraživao internet i tražio karakteristične boljke Deere traktora i probleme drugih vlasnika. Ali špera samouključenje se ne spominje nigdje.

Je li netko od vas ovdje imao problema sa samouključenjem špere na Deere traktorima i može li me netko usmjeriti gdje bi mogao biti uzrok ovog problema?

Zahvaljujem unaprijed svima!
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Dali traktor ima HMS i dali mu treperi kontrolna lampica od špere kada se uključi ili je konstantno upaljena kontrolka?

Moguće da je prekidač otišao kao pto odmaze i od prednje vuče, a moguće da ga negdje kupi u HMS sistemu ako ga ima, ali sve naginje ka prekidaču.
 

dashimir

Novi član
Tu od
1 Stu 2022
Poruka
4
Nema HMS, stariji je model, iz 96. godine. Lampica konstantno svijetli i uključena je dok se ne stisne kočnica ili se ugasi traktor.

Može li se isključiti elektrorelej/prekidač koji uključuje šperu i kako ga pronaći (gdje se nalazi)?
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Kočnicom se gasi špera i to je ispravno.

Zavisni osigurač nema, jedino prebrikati na drugi prekidač ili zamjeniti postojeći, ali najlakše je staviti neki drugi, najobičniji orekkdač za probu ili skinuti i izolirati žice pa vidjeti ako se ne pali, znači da je prekidač u pitanju.

Skinuti 4 šarafa koja drže lajsnu ispod sica, izvući gumeni tepih van, skinuti 10-12 M8 šarafa poklopca na sredini poda i odatle se može dohvatiti prekidač špere, onaj pod volanom, jel.
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,506
Kod mene na Holandu pregori osigurać od špere prva vuča je ukljućena i svijetli lampica.
Znači kad nema struje prva vuča je uključena
 

dashimir

Novi član
Tu od
1 Stu 2022
Poruka
4
Osigurače je provjerio, to bi bio onda jednostavan kvar, a praksi se sve jednostavno zakomplicira :)
 

fcrnko21

Novi član
Tu od
9 Pro 2018
Poruka
2
Molio bih za pomoć,
Potreban mi je podatak o momentu stezanja glave motora, kao i o podešavanju ventila, radi se o john deer 6300..
Unaprijed zahvaljujem!!!
 

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
527
Pozdrav ekipa, ovako, dakle radi se o traktoru 6200, kad stoji, cca dulje od pet dana, jako teško upali, zapravo sastavi, i kroz dvije sekunde se ugasi, i onda je problem upaliti, filter bude totalno prazan, vjerojatno vrati gorivo, e sad me zanima, dali on ima kakav nepovratni ventil negdje?
AC pumpu nema, pumpa je u rezervoaru.

I dok stoji na leru zna se nekad onako lagano zaletavati, ništa jako, ali ponekad zna primjeniti zvuk, a kad treba snage i kad ga stisneš radi odlično.

Ako tko zna što bi moglo biti, recite. 😀
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Nema nepovratni, treba ga ugraditi, čest slučaj na starim šesticama, pa tako i na mojoj, odkada sam ubacio nepovratni ventil, tipa ovako za 30 kn, nemam problema.

vrzf6lwkkukvhzkam0us.jpg


Zaletavanje na leru ćeš riješiti tako da digneš tepih u kabini s lijeve strane, skineš poklopac plovka, skineš pločicu sa 4 vijka i brtvom, izvadiš ga van i skineš smeće sa sita pumpe, usput provjeri i crijevo, jer zna otruniti pa piša umjesto u cijev nazad u rezervoar, a nekada čak i otpadne pa pumpa padne na dno rezervoara.
Molio bih za pomoć,
Potreban mi je podatak o momentu stezanja glave motora, kao i o podešavanju ventila, radi se o john deer 6300..
Unaprijed zahvaljujem!!!
To je nešto što JD vješto skriva, nema podataka u manualima, jer motor nije uopće pokriven, samo njegovo skidanje sa šasije i ubacivanje, samog rastavljanja motora, nema.

Ima samo voako nešto, ako ti pomaže.

Šarafi JD.png
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
P.S. Savjet - Ubaci ga kod filtera, tu je najlakše za ubaciti, a usput i za promijeniti, ako ikada propusti.

Također, ako budeš skidao žabice s pumpe, zapamti gdje koja ide, jer će u suprotnom usisavati. 😂😂
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ima samo voako nešto, ako ti pomaže.
Ovo je jako diskutabilan podatak.
Danas lupaju gore rastezljive šarafe....
Još malo i trebalo bu na ovaj način stezati

 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
To je samo tablica stezanja šarafa za JD 6800 i 6900 generalno, piše u tekstu da se ti momenti koriste, ali nisu mjerodavni za sve.

Postavljeno za pomoć jer samo to imam u mom manualu.:ppozdrav:
 

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
527
Pozdrav, evo mene opet, pisao sa u par postova iznad o problemima koje imam, e sad ima jedno ludo pitanje, koje mi nema logike, ali hajde, danas smo izvalili pumpu iz rezervoara, po svemu ona ne radi, spojili smo je vani na akumulator, kao da bi htjela da krene, nešto malo trzne i to je to, e sad je pitanje, dali je traktor mogao raditi bez nje, dali je Bosch pumpa mogla vuči gorivo iz rezervoara sama, i zato radi sa tim zaletavanjima?

Novu pumpu sam naručio, vidjet ćemo što će reći kad je stavimo, ali eto zanima me dali je moguće da je radio bez nje, jer nije se niti čula niti išta. 😅
 
Na vrh