josip123
Aktivni član
- Tu od
- 3 Svi 2009
- Poruka
- 1,334
evo da i ja kažem nešto o sebi:živim u sibinju pokraj sl.broda i radim oko 70 jutara zemlje i danas sam pogodio još 11 jutara.inače moji su se godinama bavili uslugama od kojih danas i nema nekakve zarade iz tog razloga što ljudi u mome kraju masovno odustaju od poljprivrede pa sam ja tu vidio da mi ne preostaje ništa drugo nego da se toga prihvatim ili da odustanem i ja od svega,ali ja ipak volim tu zemlju i taj posao i zato sam se odlučio za poljoprivredu iako se u nekim trenutcima pitam "pa šta mi je ovo trebalo".od 01.04 sam u sustavu PDV-a,a od strojeva posjedujem:Fiatagri F110, zetor 50 super 2kom.(to su stari traktori za koje mnogi na forumu nisu ni čuli),IMT 539, kombajn zmaj 142 sa oba adaptera, berač kukuruza sip tornado 40 eol,teška tanjurača gregoire besson 26 diskova,tanjurača olt 24 diska, plug vogel noot 3 brazde 12-16,plug 3x12 neznam proizvođača,plug IMT 2x12 i olt 1x14,vicon rasipač, dvije kranjske šprice 340l, sjetvospremač 3m,pneumatsku sijačicu kukuruza ino becer,malčer ino tfz190,kultivator IMT,šumsko vitlo tajfun 4t i žitnu sijačicu olt.vjerovatno sam nešto i zaboravio ali to i nije toliko važno.poslije žetve žita mi stiže rotodrljača VN terramat 3m a na jesen šprica 800l sa granama 15m i žitna sijačica 3m ali ne nova jer je preskupa