Imam OPG i upisan sam u registar obveznika PDV-a. Otisao u banku a oni kazu da mi porezna mora izdati rjesenje da sam u registru PDV-a i da moram napraviti žig da bi otvorio poslovni racun. Kazu da porezna dodijeli neki porezni broj koji btw pocinje s 5.... Zovem poreznu a oni kazu da za OPG ne izdaju nikakvo rjesenje jer to nije obrt i da racun u banci otvaram samo s prijavom P-PDV (1 primjerak ostao u poreznoj 1 meni).
Ono sto bih htio je imati racun na OPG kako god da ga oni zvali i da kupujem preko njega npr. gorivo, dijelove itd. a onda tromjesecno sastavim listu izdataka i trazim povrat poreza.
Moze li mi neko molim vas pojasniti kak to ide i koji oblik je najprakticniji buduci da tek sadim vocnjak i dok moji orasi narastu ja cu imati samo troskove. Primitci tek za koju g.
Hvala
Ono sto bih htio je imati racun na OPG kako god da ga oni zvali i da kupujem preko njega npr. gorivo, dijelove itd. a onda tromjesecno sastavim listu izdataka i trazim povrat poreza.
Moze li mi neko molim vas pojasniti kak to ide i koji oblik je najprakticniji buduci da tek sadim vocnjak i dok moji orasi narastu ja cu imati samo troskove. Primitci tek za koju g.
Hvala