Jel. A zbog čega može da traži. Trebaju mu tvoji podatci da podigne kredit, ili da nekom proslijedi ili.... Jasno su zakonom propisani uslovi kad i kako može, kršenje tog je nešto vrlo ozbiljno. Meni je jasno da je to nepoznanica.
Pogledajte šta kaže tužioc, to on kaže a ne ja " ozbiljno teško krivično djelo". Samo da pojasnim djelo za koje je počiniocu propisana kazna zatvora veća od 5 godina, jer je osumnjičeni ovlašteno lice.
Neznam dali će biti uvrsteno uz ovo još koje djelo, zabrana prava žalbe na izrečen prekršaj, nepružanje pravne pomoći, ili će to ići u druge odvojene postupake koji će imati dodatne troškove.
Kolega ZJ, nepoznato ti je da mu je zakonom propisano da mu se mora omogućiti prevodilac na jezuku kojem on razumije i da mu se pojasne svi detalji da razumije šta mu se stavlja na teret, i to je kršenja prava.
Ja mislim da su ga trebali na kremšnite otpeljati.
Ukoliko je zadržati duže od 8h i obezbediti hranu.
Ma za ozbiljnost ovog foruma ja bi da se malo razmisli šta se piše.
Doduše ko sam ja neki bezveznjakovic samozvani drvosječa ili mašinac svojih propalih projekata koje podvaljujem, ali jebiga eto primjera moje prošlogodišnje trakavice komentara u kojima sam obrazlagao poznavanje pravnih stndarda. A ovo je dokaz kako može da završi neki postupak, o čemu sam pisao. Bit će žalosno ako ovaj proces bude "kako sudac dere", da se javna služba "zaštiti" time što se počiniocu izrekne maksimalna kazna.