• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,039
Vjerujem da su strogi, obično ne šalju u drugu državu ako je kazna za prekršaj minimalna.
Mislim da je punica u SLO vozila 10-15km/h više od dozvoljenog i dobila je doma čestitku.

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,597
Isteklo vrijeme za editiranje. Pronašel sam na karti lokaciju. Doduše ako se 11.800 odnosi na udaljenost ceste od početka, to je poprilično fulano.

Cesta je s malim zavojima, ali je naseljeno. Dakle kaznu treba platiti bez prigovora.
Ti si pokazao sliku. Pokaži kompletan nalog. U nalogu ,prijavi ili kako je zovu mora biti opis mjesta i dionice puta. Po kojem je članu načinjen prekršaj kao i kaznena odredba, te navedeno dali je vozač ili vlasnik vozila odgovoran ...
Kažeš nema prigovora??.
U tom dokumentu ( nalogu) mora stojati pouka o pravnom lijeku. Znači ako stranka smatra da nije počinila prekršaj, gdje i kome se može žaliti( kojem sudu, adresa i broj) ,u kojem roku i na koji način( dali dostaviti original ili kopiju naloga i koji drugi dokaz) , te može i nemora pisati da sud računa troškove postupka i da može izreći mnogo veću kaznu. Znači mora postojati mogućnost žalbe, jer su je tako zakoni o prekršajima propisali.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,670
A kolko je kazna za to prekoračenje? Jesu strogi slovenci 🤭

60 eura ako se plati u roku 60 dana od dostave obavijesti, a poslije duplo.

@smilan,
stavil sam ono gdje sam imal neke nedoumice. Kompletna obavijest, uklj. pouku o pravnom lijeku i obrascu za osporavanje obavijesti, je na 5 stranica.

Kad sam na karti pronašel lokaciju prekršaja, vidi se da nema koristi prigovarati. Nema znaka ograničenja na 50 km/h, ali je naseljeno mjesto.

Ako netko zna kaj znače podaci koji mi nisu jasni, bilo bi mi drago da ih iznese. Snimljen je ručnom kamerom s ugibališta autobusne stanice uz cestu. U drugom postu na linku karte sam prikazal mjesto kamere i mjesto auta u trenutku snimke.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,597
NApisao si da nema prigovora. Možda i ima ?.
Navedi dali je kažnjen vozač ili vlasnik. To mora da piše. Kako stoji u opisu.
Tu postoje razlike . Ako je vozač kako je identifikovan - dokaz.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,670
Nema koristi od prigovora. Sve je jasno, vozač je kriv, a krive treba sankcionirati. Žao mi je kaj je to moj sin, ali zakon treba biti jednak za sve.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,597
Uopšte nemislim ako je neko kriv da ne odgovara. Niti sumljam da ima propust jer je to dokumenat koji je poslat u drugu državu. Medutim postoji mogućnost greške. Zbog mogućnosti greške pravne ili stvarne zakon je propisao kad se može poslati policiji prigovor ili sudu na utvrđivanje. Tako da nisi dobro napisao kad si rekao da nemože da se žali. Može da se žali samo je sve čisto pa netreba ili stranka ne želi.
Kad je u pitanju samo novčani iznos onda je svejedno ko plaća( mogu se poravnavati) kad su u pitanju zabrane i bodovi onda nije svejedno ( protivpravno je vlasniku vozila upistati vozačevu zabranu) mora biti otklonjenja pravna sumlja u grešku opisom kako su utvrdili ko je vozač. Znači nesmije biti dileme ko je upravljao. Valjda tako i stoji u opisu. Takođe u opisu vjerovatno ( trebaju uvjek) da stoje svi bitni podatci s fotografije., kao opis mjesta prekrsaja i kako je propisana brzina na tom dijelu puta ( saobraćajnim znakom ili opštim pravilom za naseljeno mjesti i obavezno koliko je to) . Tako da onda nebi gatao po guglu. Mada ja razumijem da velikom broju vozača to nejasno i nemogu protumačiti dobro opis.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,833
Prekršajni nalog dolazi na vlasnika vozila, na istom piše da ako on nije upravljao vozilom za vrijeme počinjenog prekršaja dostavi podatke osobe koja je upravljala vozilom u tom trenutku.Ak je vozilo od firme bolje se prijavit sam :hahah:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,597
Prekorčena brzina je samo prekršaj vozača, firma nema kazne, ako se trazi podatak onda je dužna dostaviti podatke o vozaču. Tad postoji mogućnost da firma dostavi podatak od "čistačice ako ima istu kategoriju vd" i time amnestira svog vozača ( naravno uz dogovor).
Zato sam i pitao dali je utvđeno ko je upravljao.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,597
Ako firma ne dostavi podatke ko je vozio ide kazna na firmu
To je jasno.

Kod nas u BiH izradom registarskih oznaka gdje je u prvoj oznaci moglo da bude slovo ili broj recimo 056J444 ili O56J444 gdje je nula ili slovo O slično. Prilikom obrade takvih podataka bilo je grešaka jer nije bila predviđena ta mogućnost krive obrade i povlačenja podatka. Znalo se desiti da se povuku podaci o drugom vozilu, sluzbenici na obradi tih prekršaja nisu bili upućeni o greßki niti su mogli mijenjati učitani podatak jer je tad bilo od strane zakona onemogućena , pravdajući da nemože niko brisati kaznu. Znalo se desiti da se pošalje vlasniku obavijest i kad pročita vidi da nije boravio u tom mjestu već na drugom. Poništavanje naloga je samo sud mogao da izvrši. Oni koji nisu zatrazili sudsko odlučivanje u zakonskom roku od 8 dana morali su da izmire kazne iako nisu bili krivi. Nakom mnogih žalbi to je sistemski riješeno, te je obavezna usloreba fotografije vozila sa podatkom. Tako da uvjek postoje mogućnosti greške.

Najnoviji postovi

Na vrh