Dobro, nebumo sad ulazili u dubioze kak nema logike da zakon nije isti za sve pošto nikad nije ni bil. Ni prije, ni poslje Tita.
Ako je počinioc prekrsaja fizičko lice kome se pored novčane kazne izriče i neka druga sankcija (zabrana upravljanja m/v) lice može da zatraži sudsko odlučivanje ako mu je zabrana izrecena za djelatnost koja mu donosi ili resava egzistenciono pitanje ili je nosioc porodice gdje ne postoji drugi izvor prihoda.
Razmotrili bumo ovaj dio tvog odgovora.
Znači, onaj kolega kojeg je milicija lovila neki dan kroz dve županije je problem, nije mu to prvi put, a garantiram glavom ni zadnji.
Taj kolega ima kazni.... a ovu kaj je sad dobil nesmem ni napisati kolika je.
I naravno dobil je besplatan smještaj na neko vreme.
On nije dužan državi ni pare, ni lipe, ni centa. Svaku kaznu je uredno platil.
Ali, imamo mi još jednog kolegu kojeg su par dana prije otpeljali sa narukvicama na rukama.
Isti slučaj, nije stal, guzica i glava pune ko čep...
Njega su pustili zbog razloga koje ti spominješ.
Naravno i on je dobil novčanu kaznu, ali njemu su i sredstvo s kojim.je nedjelo izvsil otpeljali.
Taj je ponavljač ko i onaj prije ali taj kazne ne plača jer nema od kud, ali ima on drugo vozilo....
jer doma je nezaposlena žena, deca, stoka, birtije i kafane.
Znači ovo kaj pišem se dogodilo u razmaku od niti tjedan dana.
Žal mi je obojice jednako ali da se mene pita ovog kaj nije ni jednu kaznu platil je trebalo zaposliti u bajbokani da plati svoj smještaj, a ovaj drugi nek služi svoju kaznu u vodoravnom položaju.
Ja nemam ništ protiv da se bilo kome oprosti greška, ali ovdje je riječ o liku koji se žuri svaki dan... da mu je prvi put ili drugi nakon godinu, dve ja nebi link u temu stavljal ni čudil se ko puran glisti.
A ti sad meni reci jel sam ja u pravu ili i dalje ne shvačam pa mi probaj pojasniti.