Evo sam ja neki dan to isto radila.
Ovako - mi smo isto tako imali plafon crni,a onda je meni puko film,kupili smo plafonjere od stiropora - to nije skupo,imaš ih u bauhausu,baumaksu, ma posvuda ih imaš,poljepili - uzmeš i lajsne da to lijepo izgleda,možeš one najtanje,isto nisu skupe,nekih tristotinjak kuna sve skupa.
Plafon si riješio.Prije ga ako očeš možeš pobijeliti,ili bar variknom pošpricati.
Fuge? Mani se posla ribanja,samo se živci gube.Kupi varikinu,ulij u onu plastičnu bocu sa špricom u kakvoj je tekučina za pranje prozora,i jednostavno sve pločice pošpricaj sa njom.Obuci neke stare hlače i majcu,jer će je kapljice varikine koje lebde izjesti - ja sam nove hlače morala baciti jer sam mislila kaj da se za par minutica posla idem presvlačiti - i neku maskicu na nos,ili to napraviti na brzinu i pobječi van i zatvoriti vrata.Ne udisati predugo,jer varikina je opasna i šteti, ma za tih par minuta nešto preko nosa zavezati i bude ok.
Zatvoriš vrata i ne ulaziš pol dana.Poslije prozračiš i bude ok,iako se meni i nakon tjedan dana još osjeća miris.Ali to me ne tangira - fuge su bijele ko da su se jučer pločice postavljale.Ja sam potrošila litru.