• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ne znam sada gdje bih stavio ali evo dokaz koliko je bzvz se bazirati na ovakve "testove" pri odabiru pile, znači veća u ccm, jača, brža pila...a sporije reže...kako jbt. i zašto?
2.JPG
nije neka razloka ali svejedno po ostalim pilama u testu 500i je morala ići ispod 16 sekundi

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Razlike unutar klase pila kod top proizvođača su zanemarive. Da se radi 100 rezova sa istim lancem i vodilicom ne vjerujem da bi razlike bile veće od 5%. Sve se svodi na osobne preferencije i/ili cijenu.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ma jasno, negonisam mislio na taj dio već baš na same rezultate testova koji, po meni, vrlo malo ovise o samoj pili, vše o drvetu i operateru.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Gledal sam taj test i čini mi se da lik dosta ujednačeno radi sa svim pilama tak da je i mene iznenadil rezultat. Naravno drvo nije skroz isto u svim presjecima tak da je to vjerojatno utjecalo na takve rezultate.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ne znam sada gdje bih stavio ali evo dokaz koliko je bzvz se bazirati na ovakve "testove" pri odabiru pile, znači veća u ccm, jača, brža pila...a sporije reže...kako jbt. i zašto?
View attachment 58246
nije neka razloka ali svejedno po ostalim pilama u testu 500i je morala ići ispod 16 sekundi
Naravno da ti testovi su tako i da sigurno nebi kupovao radi njih pilu, ali zanimljivo je kolko ove nabrijane rade bolja vremena.

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
"Testovi" su uvijek dobri za zakuhavanje rasprave :D

Prije svega, treba biti fer i napisati da ovo nisu relevantne usporedbe jer je jednostavno previše faktora u igri ali zabavne jesu ;)
E sada, ako netko kupuje pilu i gleda na sekundu (ili tri) razlike, mislim da je u krivu jer samo korištenje motorke uključuje puno radnji i raznih situacija da priča oko same brzine rezanja postaje sekundarna. Iako, svaki ozbiljan profesionalac treba težiti boljem alatu, no opet, nije sam faktor brzine svakome najbitniji.
Dat ću jedan svoj primjer, meni je 550XP bolji od 550XP mk2, iz razloga što je lakša. Većini je taj razlog manje važan ali meni je tih 400g razlike bitnije od 0,35hp više snage

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Ma nije, nego ne objavljujem stalno slike po forumu k'o neki pa mi to nije jaca strana 🤭

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Gledal sam taj test i čini mi se da lik dosta ujednačeno radi sa svim pilama tak da je i mene iznenadil rezultat. Naravno drvo nije skroz isto u svim presjecima tak da je to vjerojatno utjecalo na takve rezultate.

Mislim da nabrušenost lanca/oštrina lanca najviše utječe na rezultat kod takvih sličnih karatkeristika motorki.

Ali opet, koju god usporedbu sam gledal, 462cm uvijek ispadne brža od 572xp, a u većini slučaja i od 500i. Ne znam šta ima u njoj da tak ide. 😀

Najnoviji postovi

Na vrh