Otišlo se ovdje daleko off od onoga što je kolega
@vlastel pitao i na što mu je trebalo odgovoriti, znači ja sam svoj odgovor dao na to ga je čovjek kupio novu pilu za koju proizvođač preporučuje korištenje sintetičkog ulja, barem pretpostavljam, znam da husqvarna preporučuje za xp pile xp sintetičko ulje, za ostale "non xp" LS+ odnosno polusintetiku. Ja ne tvrdim, a mislim da nigdje nisam ni rekao da će zbog mineralnog ulja pila se razletjeti, samo sam želio skrenuti pažnju na to da kad kupiš novi stroj imaš garanciju, jamstvo kvalitete, ali postoje i uvjeti kojih se korisnik mora pridržavati da bi to jamstvo mogao i ostvariti. Znači, ako ta nova pila nedo bog zariba u jamstvenom roku iz bilo kog razloga i ti ju doneseš na servis, serviser/uvoznik će tražiti uzorak kvara, ako ti nađe mineralno ulje znači da se nisi pridržavao uputstva za upotrebu uređaja i imaju ti pravo odbiti reklamaciju.
Dalje, litra stihl HP mineralnog ulja košta 12 eura, litra polusintetike LS+ košta 14,30, zar je stvarno toliko vrijedna ušteda od 2,30 eura da bi izgubio jamstvo na uređaj od 800-900 ili više eura?
Dalje, litra Ina dvotaktola košta 6,30 eura, ako ga se koristi 4-5% kao prije onda košta 12,60 na istu količinu goriva...gdje je tu ušteda da bi ti se isplatilo kupiti novu pilu?
Ponavljam i u pravu je
@lijeskakc kad kaže
Svatko je gazda pod svojim škrljakom. Kako je znao zaslužiti za motorku tako će znati i da li ju zajebati sa lošim uljem ili ne. Svakome na odabir.
ako netko smatra da mu je ok raditi mješavinu i sa jestivim uljem neka radi, nemam ništa protiv ali to ne znači da je ispravno nekome savjetovati da radi to isto.