A kakva su iskustva sa tim X-torq sistemima, koliko su pouzdane i trajne!
Ja čuo o njima sve najbolje, imam dvije, jedna je 435 a druga je 365.
Na ovu prvu sam potrošio jedno 20 rezervoara goriva i rekao bih da još nije razrađena do kraja, u početku sam joj obogatio smjesu do kraja i upravo joj smanjujem bogatstvo smjese kako se razrađuje, mislim da mi je preostalo negdje između 10-20% smanjenja dok ne postane uštimana ko violina.
Dojam: jest da treba jedno 5-6 puta potegnuti dok upali (nije iz prve ko jedan polukinez kojeg imam, razrađen i uštiman), ali kad jednom povuče gorivo cijeli dan pali bez problema, iz prve. Odlična, kvalitetna, iako mala, dosta je robusna.
Cijeli dan pila bez problema, nakon svakog razervoara staneš malo ohladiš malo sebe i malo pilu i ideš dalje.
Ovu drugu sam do sada koristio vrlo kratko, tek joj moram obogatiti smjesu za sigurnije razrađivanje, a čuo sam da je nepoderiva.
Neki profići se žale daje kao malo lijena, to misle u usporedbi na 372 koja je praktički ista samo ima više KS, dulji klip mislim , tako nešto, razlikuje se samo u duljini klipa ako se ne varam. Pa je jača, brža, skuplja ali mislim da možda i kraće traje zbog većih pritisaka, ne znam.
Youtube je prepun raznih "review"-a koji su mi i bili presudni za odabir.
Imao sam 6.000 kn za potrošiti i mislio sam ili Stihl 261 ili 2 Husqvarne, veću i manju, i odlučio sam se za 2 Husqvarne i mislim da sam dobro napravio. Stihl je sigurno vrhunski ali već imam pilu tog ranga (polukinez Fuxtec 162, 60ccm, 3.2ks), što je zapravo pila za sve prilike.
Ali evo sad imam odličnu malu H435, koju cijeli dan vrtiš i da ne osjetiš, imam srednju F162, i veliku H365.