• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Imam osjećaj da je kosilica AS motor u pitanju kod kolege ako troši mješavinu i još kao FAP :)

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja točim u 4taktnu kosilicu mješavinu. Zato što mi često ostane viška i da se ne baci onda

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ja to bacam sve u rezervoare od traktora protiv smrzavanja i još dvotaktola gore kojeg uvijek ostane viska. Nisu to neke količine, na tri traktora recimo 4 litre što čistog sto mješavine… …. Landini recimo ima rezervoar 107 litri tam mogu skoro sve staviti i pol litre ulja kaj nebu odapel od ove katastrofe od plavog dizela

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
@Ranko ti imaš dvotaktnu kosilicu ili se malo zekaš za mješavinu u kosilici???
Četverotaktna kosilica.
Rizično je imati čisti benzin, nasuće neko u trimer i ode trimer u pm :cool:

Do sada smo uvijek pravili mješavinu odma na pumpi i oni naspu kakav imaju dvotaktol. Sada kada smo kupili ove malo novije motorke moramo se malo uozbiljiti. Kupio mi je rođak u Austriji (pošto nam ovdje u BiH sve fuš prodaju) litru Stihl HP Ultra ulja, pa ćemo sami praviti mješavinu.

I još jedno pitanje na Stihl 261 je mač 37 i lanac 325 1.6mm, a kupio sam lanac 1.3mm hoće li to ići dobro.
I nekako mi se taj mač od 37cm, čini kratak da je barem od 40, a možda bi najradije stavio od 45cm mač, koliko je to pametno?
I ako bi kupovao da li 1.6mm ili Light 1.3mm

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Možeš staviti bilo koji mač koji paše, ali onda moraš kontrolirati pritisak- samo njžno :p

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ja isto več godinama točim mešung u četverotaktnog Brigsa i on samo ide i samo ide...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Joj kak sam danas sretan, uvijek kad nekome pomognem meni je srce na mestu.
Danas još jednoga suseda nagovoril da si kupi pravu motorku, do sad je imal neku kak je rekel 362 neku marku, i gledal je da si novu kupi, jer ova je dala svoje, pa mu spomenul 555 kaj sve more i kaj dela, bez muke i bilo čega. Gleda me i nevjeruje kaj mu govorim,pogotovo sad kad je na akciji, još kad je čul za aspen gorivo mislil je da sanja, jer ovo kaj on do sad zna o gorivu nije mogel vjerovat 🙂555 je svjetlosnu godinu ispred te neke marke, kad mu pokazal kanister tu je bil gotov, gotov.
Druge marke tak nekaj nebuju nikad ali nikad napravile, kaj se tiče dizajna i svega.
Jednostavno nije videl dalje od te svoje marke, pa ga ja uvjeril da se zbudi, da je prešla 75 godina. 🙂Eto malo pomalo ide sve kak mora bit, prave marke za pravi posel.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nebi vjeroval ali sve kaj ja pišem je istina, evo i danas dobil 2 ppa di su forumaši kupili husqvarna pile, i preporodili se nakon one marke čajne. 🙂Sve prema mojim recenzijama i pohvalama o pili. Tu nema govora, to nemreš parit sa ničim, je i ona je pila, ali ovo je svjetlosnu godinu ispred svojeg vremena. 🇸🇪🇸🇪✌️

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Pa evo da se i ja javim, već dvije godine najavljujem da ću kupit novu pilu, prvu, za svoje pare kak se veli 😊 i konačno je došao taj dan, pila je plaćena, poslije posla idem da ju pokupim. E sad za koju sam se odlučio, bit će navečer mini predstavljanje 😉😉

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Ili je crvena ili narančasta 😁

Posljednje uređivanje od moderatora:
  • Haha
Reactions: ZJ

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Stihl MS 362 C 🔝👍
Zašto Stihl? Zato 😉
Evo uži izbor je bio MS 261, H555, H560 ali nekad kupiš ono šta si najmanje očekivao.. 362 nije baš bio izbor isključivo zbog cijene ovih godina, al evo nešto se uštedjelo plus žena dala blagoslov i naravno preko firme uspjeli pa onda ispada jeftinije. Jednom se kupuje u mojem slučaju pa eto da me drži 15-20g. neću sad gledat razliku 1000kn mada je i to punoo🙃
Sa nekim forumašima sam se konzultirao i hvala im 🍺🍺 al evo odluka je pala na jaču pilu u odnosu na 555 i 261. S time da stihl ima i povijest u obitelji od djeda, oca pa eto sada i ja. Imam manju stihl ms 250, pa mi i ova kombinacija nekako odgovara.
Isprobao sam upalit, radi ko singerica, nije teška, odgovara mi u ruci, nisam još vagao, onako brzinski pregledao, pritegnuo sve šarafe, samo na drški 2kom trebalo doteč. Isprobao nešto sitno odrezat. Uglavnom za sad sve super 🙂
Jedino neznam kako je kolega nedimN prije pogodio da je MS 362?? 🤔🙂
IMG_05102022_200852_(1080_x_1080_piksel).jpg
IMG_05102022_200917_(1080_x_1080_piksel).jpg IMG_05102022_200950_(1080_x_1080_piksel).jpg

Najnoviji postovi

Na vrh