• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
79
znaći ostaje vodilica 15", ostaje lanac debljine 1,3, ostaje korak 325, zamjena eventualno za puno dljeto zuba lanca sa sadašnjih poludljeta zuba lanca, nemam namjere rušiti bukvu/hrast/grab/agaciju debljine 40cm, samo tanje

zapažanje danas kod cjelodnevnog pilenja sa husqvarnom 450mk2 je da je vodilica bila dosta masna tj, zeru više ulja na listu, tko maže taj i vozi-prihvačam, ali ima nešto drugo a to je da sam morao dosta često napinjati lanac, da li je to zbog novog lanca (ma sve je novo), zbog vrste lanca, ili neka druga čudesa su u pitanju, nije popustio šaraf kaj drži vodilicu, kad če prestati taj lanac sa rastezanjem,

danas skurio 3+3 rezervara u kontinuitetu, pilio staru drvenu građu, kakva laganica od motorke kaj se ni malo ne davi u poslu-ma milina i još više (kad se samo sjetim tatove stihlovke 041, nakon 3 rezervara ruke trnule a laktovi/ramena ukočeni a bio sam 30 godina mlađi)

Posljednje uređivanje:

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
749
Piljenje stare suhe drvene građe dobrano opterećuje lanac, pa se on više i rasteže, zato tolika dotezanja.
Kupi Oregonov lanac koji je nešto tvrđi u odnosu na originalni Huskin, pa vidi sam razliku.

Konjokradica

Član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
81
Jučer sam pilil visemetricu velikog trupca sa ms 261, pao mi je lanac sa pile i oni donji zubi su se deformirali da vise ne kliže lanac po vodilici.
Da ja sad to izbrusim bude to dobro ili da bacim lanac?

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
986
Jučer sam pilil visemetricu velikog trupca sa ms 261, pao mi je lanac sa pile i oni donji zubi su se deformirali da vise ne kliže lanac po vodilici.
Da ja sad to izbrusim bude to dobro ili da bacim lanac?
brusi

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
79
Danas sa kompresorom čisćena Husqvarna 450mk2, utvrđeno je naučnom ekspertizom-udarac drugim metalnim predmetom- da je poklopac lančanika na ovoj motorki od magnezija (metalni) i ni u kojem slučaju nije plastična imitacija magnezija, drugo- na ovom modelu Husqvarna 450mk2 postoji pumpa bez regulacije protoka za podmazivanje vodilice i njezin izlaz ulja je na višem nivou od pumpe koja ujedno služu i kao sifon što znači da ne postoji curenje ulja čak ni slobodnim padom kad motorka ne radi tj.kad je u stanju mirovanja, i treče, kupil sam si još jedan lanac za rezervu, takav je bio u original paketu, i rašpicu te plastičnu dršku koja ima mogučnost prihvata/zamjene rašpica za brušenje lanaca koji pašu na vodilicu spomenute motorke (i još puno više modela)

Posljednje uređivanje:

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
79
baš mi vrag ne da mira pa nešto tražim i tražim i tražim, neodređeno-nedefinirano-neobvezatno, i nađem prstenasti zupčanik ,325" za modifikaciju, to se samo natakne na original zupčasti prijenos radilice i dobije se veći promjer okretaja lanca, čemu to konkretno služi na motorki 50kubika oko 3konja sa korakom ,325 i preko 11000 okretaja radilice (vidio na 550xpmk2), pošto moja 450mk2 ima istu kubikažu i konjažu i isti korak, ma i isti lanac sp33g ali 2000 okretaja radilice manje i sve to u drugačijem pakiranju, kaj bi se desilo kad bi ja stavio na radilicu svoje motorke taj prstenasti zupčanik, bi li se povečao broj okretaja na 11000 i kako bi to trpio klip+cilindat sa radilicom, e pun sam ideja ko šipak koštica :unsure::ROFLMAO:😜

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
79

ja sam pitao: "da li se isplati igrati sa pumpom za podmazivanje lanca ili to meni koji godišnje potroši maksimalno 30ak rezervara goriva i cca. upola manje ulja ne donosi nikakve koristi i benificije​

Ghost kaže: "Da li se isplati izgubiti jamstvo zbog uštede 4 litre lancola?​

evo odgovora svima zainteresiranim:
,
dakle čim istekne garancija motorke, 1+1 godina, pumpa za podmazivanje iz Husqvarne 357xp ide u Husqvarnu 450mk2 (čini mi se i prije/odmah nakon produžetka 1. godine, postoji velika vjerojatnost da to obave dečki u servisu kod produženja garancije), e kad bi još našao objašnjenje za prstenasti zupčanik iz Husqvarne 550xp u Husqvarnu 450mk2 i to bi onda bilo to, a jesam ambiciozan upm :ROFLMAO: 😜 🤣😂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,148
Mogel si odmah kupiti poštenu profi pilu 545MK2, pa bi sve to odmah dobil...

Najnoviji postovi

Na vrh