Mislim to kaj sam napisal, a ti napiši kaj je bolje nego na klasičnom hidrauličnom. Pogotovo na onoj igrački s prijašnjeg posta.Misliš? Meni djeluju nekak bolja nego 90% ovih naših home made kalača.
Za ovo si u pravu ali taj problem mislim da smo riješili.moje isljenje,
radis usluzno i zelis brzinu, onda ovaj sto radi na cjepacu treba pomocnika koji mu dodaje drva da ide brze, u kombinaciji sa dva cjepaca trebas 4 covjek, jesi l siguran da ces uvjek naci 4 covjeka za rad, ja sam trebao jednog pa je bilo ponekad tesko naci. Ako ce na cjepacu jedn raditi i sam sebi uzimati drva onda ta dva cjepaca iscjepaju isto kao jedan cjepac sa dva covjeka. Dakle bolje napraviti jedn brzi cjepac i da na njemu rade dva covjeka i ide to super dobro (cak mozda noz na 4, vodoravni itd)
Ovo je jednostavno prebrzo a samim time i preopasno.
Onda tebi ni vitlo ne treba, još dva tjedna i pomalo buš ih docukal na breg, a ne treba ti ni prikolica, veliš da ti je do šume koja minuta pa drva na rame i pomalo..... a raketa nek blato mesi za bezveze.Kalač je dobro imat ak delaš 200, 300 metri drva, neki profi koji to more odelat za dan dva, a ak ne polako sa sekirom, kak se nekad delalo tak se i danas more kalat. Ja kalam 10 metri 2 tjedna možda i više, i jesam skalal, jesam.
Samo na horizontalnog koji ima nož, a nikak na vertikalnog koji ima trokutastu sjekiru.12 t,
noz na kriz,
auto speed,
ne mora biti prebrz max. mozda nekih 20 cm/sec u brzoj,
takav bih ja pravio
ti si ko moj otac. Brat i ja krenuli radit cjepač a on cijelo vrijeme " pa to nam ne treba, ja to na vure napravim, ni to teško itd"Kalač je dobro imat ak delaš 200, 300 metri drva, neki profi koji to more odelat za dan dva, a ak ne polako sa sekirom, kak se nekad delalo tak se i danas more kalat. Ja kalam 10 metri 2 tjedna možda i više, i jesam skalal, jesam.
Ako imaš ravna drva onda ide,ali ako su kvrgavaMogu ti reći da sekira nije loša, al snjom isto treba znati delati, malo ko zna dobro kalat. Al kad se uhodaš ide ko da repu cjepaš.