• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Klima uređaji

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,190
To je već dosta visoko, probaj što manje dizati, kut od 0,3° će biti sasvim dovoljan za drenažu.

Da bi cijevi ugurao unutra, moraš rasturiti PUR pjenu, silikon ili čime već je ispunjena rupa, a to povlači oštećenje izolacije cijevi. Postoji i mogućnost da izolacija cijevi ostane na mjestu i da unutra povučeš samo bakar. Odrežeš 30 cm izolacije kod vanjske jedinice i bakar povučeš unutra, onda tih odrezanih 30 cm izolacije staviš kod unutarnje jedinice jer ćeš tu dobiti gole cijevi, sve ovisi kako izgleda instalacija. Ako je instalater radio veću šlingu, bit će problem. Imaš i opciju staviti skroz novu instalaciju na mjeru.

Kako god bilo, sumnjam da će se netko time zezati ispod 200 eura. Realno gledajući, to je posla barem sat vremena, a za toliko instaliraju novu klimu i poberu 200 eura. Da sam ja u pitanju, probao bih to napraviti u vlastitom angažmanu, naravno uz nečiju pomoć oko fizikalija jer sam ne možeš.

Ako nećeš raditi ta majmunska posla, kupi 30 cm novih cijevi, produlji kabele i drenažu i zdravo.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh