• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Klima uređaji

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,504
To je već dosta visoko, probaj što manje dizati, kut od 0,3° će biti sasvim dovoljan za drenažu.

Da bi cijevi ugurao unutra, moraš rasturiti PUR pjenu, silikon ili čime već je ispunjena rupa, a to povlači oštećenje izolacije cijevi. Postoji i mogućnost da izolacija cijevi ostane na mjestu i da unutra povučeš samo bakar. Odrežeš 30 cm izolacije kod vanjske jedinice i bakar povučeš unutra, onda tih odrezanih 30 cm izolacije staviš kod unutarnje jedinice jer ćeš tu dobiti gole cijevi, sve ovisi kako izgleda instalacija. Ako je instalater radio veću šlingu, bit će problem. Imaš i opciju staviti skroz novu instalaciju na mjeru.

Kako god bilo, sumnjam da će se netko time zezati ispod 200 eura. Realno gledajući, to je posla barem sat vremena, a za toliko instaliraju novu klimu i poberu 200 eura. Da sam ja u pitanju, probao bih to napraviti u vlastitom angažmanu, naravno uz nečiju pomoć oko fizikalija jer sam ne možeš.

Ako nećeš raditi ta majmunska posla, kupi 30 cm novih cijevi, produlji kabele i drenažu i zdravo.

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,280
Kupovao netko klimu u zadnje vrijeme? 5kw trebam...razmisljam o Haier.. ili mozda Hisense, Gree?

Posljednje uređivanje:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,504
Prostor? Orijentacija? Izolacija? Lokacija? Primarno hlađenje ili grijanje?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,490
Radi čega najbliži servis??? Kupiš sprej za dezinfekciju klima, filter odneseš na dvorište, skineš prašinu i vozi dalje.
Ako se baš neki vrag pokvari, svejedno je da li je servis blizu, ili daleko, jer je klima na tvojem zidu, pa mora dojti k tebi doma. Ja to tak doživljavam u glavi.

Klime si sam tako "servisiram"... naša dva Haiera.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,046
Kupovao netko klimu u zadnje vrijeme? 5kw trebam...razmisljam o Haier.. ili mozda Hisense, Gree?
Imam Gree Lomo regular 9-tu godinu...radi ko prvog dana...a ni čišćena nikad nije...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,678
Kupiš najjeftiniju ili onu koja ima najdužu garanciju, kad se pokvari ideš po drugu.

Ja sam kod starog pred 15 let namontiral Samsunga i radi besprjekorno, ali takve više ne poizvode... a ni nemaš kaj više u nju natočiti kad ju skineš sa zida...
Plinova usklađenih sa ljepom našom EU je danas more, za pet let ko zna, a tolko bu radila svaka i hladila isto ko i ona najskuplja. Ionak su samo kutije i naljepnice malo drugačije jedne od drugih.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,721
Kupiš najjeftiniju ili onu koja ima najdužu garanciju, kad se pokvari ideš po drugu.
To mi kaže i moj rođak koji se bavi bijelom tehnikom, samo gledaj da ima što dužu garanciju, danas nije kvaliteta ko nekada. I ona najskuplja bude hladila ko i ona jeftinija. Mi smo na poslu imali Haier klime, te su radile 24/7 punih 12 godina, jedino je plastika na grijanju znala puckati.

Najnoviji postovi

Na vrh