• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Knjižica za plavu naftu

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pitanjce,, dal se dobije rabat kad bi se naručila cisterna 5000 litara nafte?? jel zna ko možda?

Malo kasnim,ali da reknem-kada je moj suprug pred koju godinu pitao za dovoz u dvorište,rekli su da plavac ne može-moraš ići na benzinsku.A osim toga,niti nemoj željeti dovoz u dvorište.Nama su godinama dovozili ložu,nekada za centralno,a kasnije za plastenike.I bili smo desetak godina jako sretni,dok nismo u plastenike stavili baždarene plastične rezervoare.Pa došli oni,točili,na cisterninom brojčaniku pisalo 1000 litara,a na bačvi na crti 860 litara.I vele oni-gotovo.Kako pobogu gotovo,pitam ja,pa gdje je još 140 litara.E smo se posvađali,nisam im platila dok nisu napunili do oznake 1000.A nisu dok nisam rekla da iz dvorišta neće izači prije nego dođu i inspekcija i policija i dva susjeda kao svjedoka.I prijavila sam ih INI.Kasnije su nam slali zagrebačku cisternu,ti su bili podnošlijvi,falilo je tridesetak litara do tisuću,to smo tolerirali,ali sada ne bih ni to,jer to je sada dvijesto kuna.A koliko su nam ukrali u petnaestak godina,za kuću smo svake godine uzimali 4500 litara.I po dvije za plastenike.Bolje da ne razmišljam.Zato više nikome ne vjerujem.
 

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Johabice zato ti vozaci cisterna imaju doma loze na prodaju jer svakome nesto ukradu a na cisterni se nakupi da se cak neki griju na lozu a ne kupi ni litre znam jednog koji svaki dan najprije ide doma a tek onda vraca cisternu u firmu sta mislis zasto!
Jel imo ko kad slucaj da nije dobijo plavi na karticu?
 

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
455
mozda je bolje da ni nema prokletog plavog goriva .
kad u termogen u peradarnjaku ulijemo lozu ili plavi razlika je nebo i zemlja isto je i sa traktorima kad se natoči diesela .
neznam zašto jedino mi imamo obojano gorivo za poljoprivredu?
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
zato jer mađari nemaju kam sa ti otpadom pa bolje da ga mi potrošimo
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Plavac je samo za stare traktore dobar,a za nove je loš da lošiji nemože bit.Dođe malo ispod nule i odma se zamrzne gorivo,stvori se parafin u čašici i onda kad ti naviše u zimi treba traktor možeš se slikat.
Zato je bilo i vrijeme da nešto novo i bolje izmisle,pa makar bilo 50lipa skuplje ali znamo na šta se vozimo,i samim time motori će nam dulje izdurat.Barem se nadam da će ta nafta biti bolja od plavca.
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
ma isto gov*o budu upakirali u novi naziv,kak i ono njihovo class sranje
 

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
455
Ma nije plavi dobar ni za nove a ni za stare traktore.
Kad u starog fenda nalijem eurodiesel sa omw traktor poludi imas dojam da je motor dobio jos jedan cilindar .
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
To svi govore da OMW ima najbolje gorivo,kažu da kad natenkiraju na OMW benzinskoj gorivo u auto da se hoče razletit kak ide ko da dobije 10ks više.
 

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
455
Istina mi u kombi tocimo na omw a kad zaboravim onda nalijem plavog i pozalim jer kombi kad je pu idw ko da ga vozis pod rucnom.
Kolega koji zivi u njemackoj kaze da oni toce diesel i da im drzava u toku godine isplati razliku na iznos koji im je odobren.
To je malo skuplje na pocetku ali kad se zvrti onda je to puno bolje jer imas gorivo koje daje ks
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Ja točim kako-kad na OMVu, al apsolutno nikakvu razluku ne primjetim, nit u prijeđenoj kilometraži, a kamoli u snazi.....u zadnje vrijeme točim na INI, rađe nek na OMVu jer je pred 3 mj benzinska kompletno preuređena sa novim spremnicima. Držim se one, da je najbolja benzinska, ona najnovija....to je posebice problem u Zagrebu radi tramvajskih pruga, pa se ne koristi katodna zaštita
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
evo moje iskustvo sa omv benzinskom,kupio 2002g nov auto ispod čekića i točio samo na omv jer je kakti bolje gorivo,nakon 12 000km upalile se sve moguče lampice u autu,ajde ja u servis kad ono zaštopan filter goriva u kojem sve puno smeča,nikad više omv,fala bogu kaj su otišli
 

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Probao sam u auto točit ovaj plavi dizel i moram reći prava katastrofa, otišlo gorivo skoro na dvostruko manjoj kilometraži od običnog dizela, čini mi se ništa se ne dobije na toj manjoj cijeni.
 

davor22

Član
Tu od
24 Lis 2009
Poruka
700
daj ne piši gluposti,neš ti nije u redu s autom (šupalj rezervar ili su skoro duplo manje nalio nego obićno )
 

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja nisam osjetio nikakvih promijena kompjutor potrosnje bi valjda zapazio da mi plavog trosi vise nego eurodizela potrosnja mi je stalno oko 4lit bio plavi ili eurodizel!
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,697
loža - plavac - dizel....sve isto sranje s različitom bojom za pisanice...:(giggle):
 

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Probajte natočit sad ovaj novi plavi što prodaju, evo sad dalje točim naftu i normalno mi troši, a ono otišlo ko da je voda.
 

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
208
Zanima me dali smijem vršiti uslugu kombajniranja sa plavom naftom????
 

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
208
imam registrirano poljoprivredno gospodarstvo i kombajn je registriran na pg i korisnik sam eurodizela plavog.
 

Najnoviji postovi

Na vrh