ponajbolje je onda mjenat svakih 100h ina super 5 i to bi bio neki optimum,mada ulje u motoru moze dosta radnih sati da prede samo da ga ima dovoljno bez obzira koliko dugo se ne mjenjalo...
Nebi se slozil ipak ulje kad je u motoru navlaci vlagu i oksidira pa bi ga ipak trebalo svake godine promjeniti bez obzira na sate,ipak je jeftinije ulje mjenjat nego da se kad se podere motor radi generalka prijevremeno.
evo tema je slična, zanima me kako se mijenja ulje u bosch pumpi, model je zetor 3340, di se izljeva di naljeva, već sam malo gledao i mislim da znam ali nisam nikad to radio pa je bolje pitati.
Inače ja u makinu ljevam Ina Super 5, ulje se mjenja svake 2 godine, jer ne napravi 100sati ni u 2 godine.
Svaka čast tvom ocu, ali to se tak ne dela.ja sam poceo pratit da mijenjam na 200 rs peticu u zetoru a na rakovici ne radi sat pa otac to provjeri nekak medju prstima kao nesto susti kad je vec izradeno nije masno dovoljno
ja sam poceo pratit da mijenjam na 200 rs peticu u zetoru a na rakovici ne radi sat pa otac to provjeri nekak medju prstima kao nesto susti kad je vec izradeno nije masno dovoljno
Tebi se ne mjenja ulje u bos pumpi jer ima cirkulaciju iz motora stalno znaci stalno je podmazana dok traktor radi.
Mislim da je zetor 5011 imal zadnji s takvom bos pumpom do 81god.
Do 84 god.
ma kakav god sat kupimo za rakovicu on se pokvari tako da jednom godisnje eventualno 2 put mijenjamo jer sad je zetor preuzeo vecinu poslaSvaka čast tvom ocu, ali to se tak ne dela.