• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koje ulje u motor Zetora?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Re: koje ulje u motor zetora?

pa posla ima raznog nekad se zapali do livade samo, il po sjeno....mislim radi se sve s njim kosi rotacionom kosom itd... ono sto covjek mora to i radis.

po meni ja bi ina super 5 u njega 15W40.

bariccc

Član
Tu od
13 Stu 2011
Poruka
101

ja imam 2 zetora i u oba livam ininu 5-cu i tako vec 10 godina radim a kad krene kosevina svake subote se mjenja

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

recimo kod mene se u fiata - štore ulijevala super 3 svake godine i to desetljećima, istina godišnje je radil 50-tak sati.
Posljednjih 5 god kak radim u firmi di ima hrpa građevinske mehanizacije koju sami održavamo uvijek se nađe nekakvog ulja. Većinom su to OLMA, Modriča, zna se zalomit Shell rimula i sl...
Sve je to isti klinac, eventualno je po zimi malo bolje palil s shellom jer je ipak bilo ulje predviđeno za minimum 50 000km u kamionu
Tih posljednjih pa god projsek mu je 100h, od čega je 60% transport, 15% teži rad na zemlji, 25% pogon pumpe za špricanje vinograda, 10% šuma.
istina za sve to bilo bi mu dobro i super 3..

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497

i ja sam misljena da se sve da sipat samo da je cisto ulje,a na koliko radnih sati mjenja inina 5,jel ima to gdje oznaceno nisam to ulje nikad koristio,jel 100h ili 200h ili cak 500radnih sati sto sumnjam,vidim da je neko od kolega spominjao ina super turbo na 500h

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999

Ja 5 mijenjam svaki 150rh ovo 500rh mi je malo puno predug interval!!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Ja bi da radim puno mjenjal turbo na 200h a super5 na 100 casova rada .
Ja ga mjenjam svako proljece i napravim do 80sati.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497

ponajbolje je onda mjenat svakih 100h ina super 5 i to bi bio neki optimum,mada ulje u motoru moze dosta radnih sati da prede samo da ga ima dovoljno bez obzira koliko dugo se ne mjenjalo...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

ponajbolje je onda mjenat svakih 100h ina super 5 i to bi bio neki optimum,mada ulje u motoru moze dosta radnih sati da prede samo da ga ima dovoljno bez obzira koliko dugo se ne mjenjalo...

Nebi se slozil ipak ulje kad je u motoru navlaci vlagu i oksidira pa bi ga ipak trebalo svake godine promjeniti bez obzira na sate,ipak je jeftinije ulje mjenjat nego da se kad se podere motor radi generalka prijevremeno.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497

Nebi se slozil ipak ulje kad je u motoru navlaci vlagu i oksidira pa bi ga ipak trebalo svake godine promjeniti bez obzira na sate,ipak je jeftinije ulje mjenjat nego da se kad se podere motor radi generalka prijevremeno.

svakako da ga treba promjeniti,ali mislim u onom periodu senone kada laufa sve do zime,moze on sve i jedan ici bez problema,samo da je mjerac ulja na max i furaj...

svakako da nisam pobornik ne mjenjaja ulja,jel ulje je glavno u motoru,vec govorim opcenito o ulju jer znam da ljudi ne mjenjaju ulje po toliko,da ni sami neznaju kad su ga mjenjal i sve radi kako treba,ako kapa dolijeva se i tjera dalje.... a kad dode zima ako traktor stoji nema logike mjenjat ulje vec opet pred sezonu...

uglavnom sve i jedan traktor moze 500h preci bez mjenjaja ulja,a svakih 200h bi bilo normalno zamjenit ulje...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750

Ina Super 5 nam je Kirš sipao u prva 2 servisa u novi traktor, još dok je bio pod garacijom

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

ja sam poceo pratit da mijenjam na 200 rs peticu u zetoru a na rakovici ne radi sat pa otac to provjeri nekak medju prstima kao nesto susti kad je vec izradeno nije masno dovoljno

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888

evo tema je slična, zanima me kako se mijenja ulje u bosch pumpi, model je zetor 3340, di se izljeva di naljeva, već sam malo gledao i mislim da znam ali nisam nikad to radio pa je bolje pitati.
Inače ja u makinu ljevam Ina Super 5, ulje se mjenja svake 2 godine, jer ne napravi 100sati ni u 2 godine.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

evo tema je slična, zanima me kako se mijenja ulje u bosch pumpi, model je zetor 3340, di se izljeva di naljeva, već sam malo gledao i mislim da znam ali nisam nikad to radio pa je bolje pitati.
Inače ja u makinu ljevam Ina Super 5, ulje se mjenja svake 2 godine, jer ne napravi 100sati ni u 2 godine.

Tebi se ne mjenja ulje u bos pumpi jer ima cirkulaciju iz motora stalno znaci stalno je podmazana dok traktor radi.
Mislim da je zetor 5011 imal zadnji s takvom bos pumpom do 81god.

zetore

Novi član
Tu od
5 Srp 2010
Poruka
29

I mi sipamo ina super 5. Mijenjamo ga svako godinu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724

ja sam poceo pratit da mijenjam na 200 rs peticu u zetoru a na rakovici ne radi sat pa otac to provjeri nekak medju prstima kao nesto susti kad je vec izradeno nije masno dovoljno
Svaka čast tvom ocu, ali to se tak ne dela.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497

pa moze i tako al moras biti strucnjak,mora se kroz prste osjetiti viskoznost ulja sto je jako tesko,jer ako ne lijepi dovoljno prste onda bi ulje trebalo mjenjat...

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422

Tebi se ne mjenja ulje u bos pumpi jer ima cirkulaciju iz motora stalno znaci stalno je podmazana dok traktor radi.
Mislim da je zetor 5011 imal zadnji s takvom bos pumpom do 81god.

Do 84 god.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Uveo podmazivanje preko motora al ipak mislim da je 81-82god kad su se poceli proizvodit 5211,6211,7211.....

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

Svaka čast tvom ocu, ali to se tak ne dela.
ma kakav god sat kupimo za rakovicu on se pokvari tako da jednom godisnje eventualno 2 put mijenjamo jer sad je zetor preuzeo vecinu posla ;)

Najnoviji postovi

Na vrh