• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji je ovo plug

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
OK ZJ....
Ali vrijedi li te novce taj LEMIND ?? Vidim da su mu lemesi skoro gotovi, a i izgleda da je varen tam di je svjelija farba ! Mislim da meni za kukuruz ni ne treba dublje oranje !!?

Jos samo jedno pitanje za tebe ZJ ...
Izmedju LEMIND-a i PTO 2 .... Koja preporuka ??

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Podjednako dobri. Onaj koji je manje poderan i koji nije savinut ili popravljan.
Možda radije Lemind, jer mu ona ploča s rupama nemože lupati po desnom blatobranu.
Pogledaj koji ima crtala i kakva. Neki su Lemindovi imali kruta crtala, bez vilica za okretanje.
To je i dobro i loše.

Cijena? Meni se čini previsoka u odnosu na Posavca. Između 500 i 1000kn vrijedi. Više teško.
Strpi se, možda ti braća Cigani nekaj donesu dok budu tražili željezo ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Pogledaj s prednje strane stoje li lukovi paralelno. Pogledaj famu da nije zasuknuta. Pogledaj stoje li plazovi vertikalno u istoj liniji. I na kraju, posfavi letvicu uz prednji plaz prema natrag. Izmjeri razmak od letvice na početku i na kraju zadnjeg plaza. Trebal bi bit podjednak, 25...25,5 cm.
To ti je lakše polazati neg' opisati.
Glede onog Lemind pluga i brani: oboje vrijedi max. 2000kn.
OLT Posavac se da povećati, ak planiraš kupiti veći traktor (moj je s 10 povećan na 14"), tak da i to zemi u obzir pri kupnji.

Posljednje uređivanje:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Brane mi ne trebaju, za plug cu mu ponuditi 1000 ravno, ako nije ovaj PTO bolji, a i pod nosom mi je !
Nemam namjeru kupovati veci traktor, jer me ovaj cisto dobro i dovoljno sluzi za moju malu poljoprivredu ! Sto su - fame ??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Kawasaki, taj se plug teško vuče. Po obliku daske izgleda da samo prislanja. Ima poneki plug pri nama takav, no davno nisam videl kak je z njim izorano.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ma nije ratar,gledal sam vec i ja,ratar nije štelajuči,a ovaj moj je...i ovaj moj je jači(konstrukcijski) od ratara...

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kolega za taj plug sam i ja pital par stranica prije, to sam našel na bolhi i dobio sam odgovor da je loš. Ima ručku za štelanje samo je spuštena dolje do prve brazde!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mislim da si nekaj krivo pročital,trebalo bi pisat 752.10 i ak je taj onda je 16cola ili 40cm radnog zahvata.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
E neznam možda.

Ako je ovakav onda je 14coli.

Posljednje uređivanje:

davor83

Član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
88
Bas za tu oznaku pise da je 16 coli, u IMT-ovom prirucniku za raone plugove. Odnosno 40 cm širina, radni zahvat plužnog tijela.

Najnoviji postovi

Na vrh