• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji je ovo plug

J

johanito

Guest
Bok.Ja sam novi na forumu.Imam jedno pitanje.Našao sam plug3*12" žuti rumunjski je,1997. god.masivan i čovjek mi ga daje za 2,500 kn.Navodno lijepo slaže brazde,mogu ga isprobati.Ali problem je što neznam ništa o rumunjskim plugovima.Inače imam traktor International 854 XL 85.god.Molim savjet.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ako imaš priliku probat orat, ori, ak ti se svidi kupi, lako ga kasnije prodaš ako se predomisliš

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66
Neispravan link obrisan!
pozdrav dali znate koje je marke ovaj plug i di se moze kupiti.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
šta je ovo???
e64762b6.jpg
bea0f01d.jpg
3eefd3e7.jpg

88f6e4b5.jpg
31e21614.jpg

B

Bobo

Guest
Izgleda mi kao batuje plug...Iako ga nikada nisam vidio u zivo.

Inace jako slican OLT PTO 2.25 i Leskovackom plugu.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Bobo kaže:
LEMIND Leskovac s nekim cudnim daskama. :scratch

Inace jednak plug kao i OLT PTO2.25, a vrlo slican batuje plugu.

Takvi plugovi idu za male pare, a za plitka oranje susasvim OK i lako ih je vuci i sa slabijim traktorima.

hvala BObo..

ovo mi je od šogora plug,al nismo znali koje je marke...
inače, vukao sam ga sa svojim 542 i ide jako lijepo i lagano, samo što teško ulazi dublje od 25cm u zemlju,a onda nit ne ore lijepo..

B

Bobo

Guest
Nije lemind... preuredio sam prethodni komentar...

Na brzinu sam napisao da je lemind zbog boje, ali je BATUJE 100%. Lemind i OLt imaju drugacije i daske i ramu, ali se isto mogu pomaci u lijevo da odoravaju od medje.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
znal ko koji je ovo plug-ime

imam plug svog sam ga pregledo ali nigdje plocice sa imenom,na dosta mjesta sam naso pecat ukucan plus-kriz,pa predpostavljam da je svicarski,evo i slika ako sam je postavio kako treba,slika nije orginalna ali je isti ko moj

Posljednje uređivanje od moderatora:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Tema spojena jer postoji ista..

Ovakav isti plug ima moj ujak..Na njemu piše OTTME 2000,jest da je to neki švicarac..Plug jako ljepo radi i užitak je s njim orat..

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
plug stvarno lijepo slaze brazdu a nije puno ni tezak za vuci,jest da je moj mehanicko okretanje ali sam u planu da prepravim na hidraulicno,

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Daska je kao i na ovome.

Uploaded with ImageShack.us

Također švicarac, tamo i slikano, cijena cca 2500kn, al su 3 nosača plužnih tijela dosta smotana i izvarena

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
daske su potpuno iste mozda su i plugovi od istog proizvodjaca,e dami je ovaj cilindar sjeo bi pravo cak je i orginal za moj plug,a ja sam svoj platio oko 550€ ,

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ovo je cijena tamo koja je, kaže čovjek dođi i vidi sam kakav je, kad samo došo imam šta i vidjet, na prvi pogled onak za te pare super, ali..
Pokidalo ga kamenje..

Zato sam ga i stavio, iste daske, a ima nekakvu i naljepnicu, pa..

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
mene je kosto do u dvoriste 550€,plug je starno dobar,nigdje nije uvijen, daske koda nisu vidile zemlje,e jedina mana je mehanicko okretanje

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Na Njuskalu, ID broj 8799971 prodaje se se plug. Zanima me koji je to plug, jer nigdje nisam procital IMT POSAVEC da postoji ??!
OLT Posavac, ili OLT Slavonac da, ali za ovog gore bi prije rekel da je IMT 755 ??!
mozda

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
OLT Posavac 2.25 VK/NK
Slike su premale, ali čini mi se da je VK.

Dobar ti je to plug, samo je ovaj ušminkan za prodaju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Ovakav plug je bratić godinama vlekel s 335. Lijepo slaže brazde i zatrpava, no nije za oranje dublje od 20...22cm. Može se premicati, tak da možeš odrezati među uz ogradu, vinograd...
Nebuš s njim pogrešil, jer je prikladniji od Posavca tebi za Ursusa. Posavac voli malo veće brzine, a to pak zahtjeva snage.

Na vrh